Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners van Nieuwdorp kregen eerder vliegenvallen van de gemeente Borsele. Daar zit een lokstof in waar de vliegen op af komen. © Melita Lanting

Vliegen teisteren inwoners Nieuwdorp al tien jaar lang: ‘Ik loop weer de hele tijd te meppen’

Opnieuw zucht Nieuwdorp onder een vliegenplaag. Op sociale media regent het klachten uit het dorp in Zeeland. ,,Het zag vrijdag ineens zwart van de vliegen in huis. In een paar uur tijd heb ik er zeker vijftig dood gemept”, zegt bewoonster Savanna Wage van de Schippersweg.

Zeventig reacties kwamen binnen via de Facebookgroep van Nieuwdorp. De Schippersweg, de Prinses Christinastraat, de Prinses Beatrixstraat en nog enkele straten zijn getroffen door een invasie van vliegen. Wage: ,,Het is vrijdag begonnen. Het zijn er enorm veel. Ik loop de hele tijd te meppen. Gelukkig vliegen ze alleen rond en gaan ze niet op je armen, benen en hoofd zitten.”

Esther Sprenger uit de Beatrixstraat meldt al 120 vliegen naar de eeuwige jachtvelden te hebben gestuurd. Leon Niewenhuijse zegt dat ‘wij er ook veel hebben’.

  1. Wegverkeer veroorzaakt 17 procent CO2-uitstoot

    Wegverkeer veroor­zaakt 17 procent CO2-uit­stoot

    Het wegverkeer heeft vorig jaar 17 procent van de emissie van kooldioxide (CO2) in Nederland veroorzaakt. Kooldioxide is een broeikasgas dat ontstaat bij de verbranding van de koolstof in brandstoffen. De totale CO2-uitstoot van het wegverkeer lag vorig jaar 2 procent hoger dan in 2017. Vergeleken met bijvoorbeeld 1990 is de uitstoot met ruim 28 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over het wegverkeer in 2018.