Drukte op Schiphol.
Volledig scherm
Drukte op Schiphol. © ANP

Vliegtickets fors duurder door tariefexplosie Schiphol

Schiphol houdt vast aan een forse verhoging van zijn tarieven, waardoor vliegtickets de komende jaren flink duurder worden. De luchthaven heeft de aanvankelijke verhoging wel naar beneden bijgesteld, maar dat vinden de maatschappijen volstrekt onvoldoende.

31 reacties

 • R Jansen

  3 weken geleden
  Ach ja, als het te duur wordt zal de vraag minder worden en zakken daardoor ook de inkomsten. Als ze denken dat 1x 10 euro meer is dan 2x 6 euro ...
 • Mark Vermeulen

  1 maand geleden
  De tariefexplosie is een typisch randstad fenomeen: Vanuit daar ga je de grens niet over. Vanuit regio Eindhoven echter zit ik net zo snel op Dusseldorf of Zaventem, dus als ik wil vliegen ga ik wel via daar. De overheid denkt ook zo met het bepalen van accijnzen op benzine, tanken vanuit Den Haag is immers niet praktisch over de grens maar vanuit deze regio wel. Hoe help je een land dus naar de vaantjes? Door te redeneren dat regio Den Haag en regio Amsterdam synoniemen zijn voor Nederland.
 • Dreeke Janssen

  1 maand geleden
  Nederland word steeds onbetaalbaarder. Gelukkig kan ik als Limburger mijn boodschappen en brandstof over de grens halen. Vliegreizen zijn aan mij zowieso niet besteed omdat ik vliegangst heb, dus op dat punt bespaar ik ook flink knaken.
 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  Wat in Nederland is niet duurder geworden alles http://toch.De benzine 2,02 hoezo twee eurocent die nemen ze anders ook niet aan.Nou ja Nederland dusz dat!
 • Edwin Dik

  1 maand geleden
  Ik hoorde vanmorgen dat de huidige tarieven 63% te laag zijn. Dus om winst te maken moeten de prijzen omhoog al is 37 % te weinig. We moeten plezierreisje met het vliegtuig flink ontmoedigen of flink laten betalen maar daar heeft de natuur niks aan.