Vliegtuigje neergestort in Groningen, piloot overleden

VIDEOEen ongeluk met een elektrisch vliegtuigje heeft het leven gekost aan de 55-jarige piloot. Het toestel stortte neer bij bij het vliegveld aan de Vosseberg in Onstwedde (Groningen).

Omstanders haalden de piloot direct na de crash uit het neergestorte vliegtuig. Het vliegtuig vloog daarna in de brand. Waarom het vliegtuig neerstortte, is nog niet bekend. Het politieteam Luchtvaarttoezicht van de Landelijke Eenheid doet onderzoek naar de toedracht van het noodlottige ongeval. 

Het neergestorte toestel is een elektrisch vliegtuigje van het Sloveense bedrijf Pipistrel Aircraft. De brand is inmiddels onder controle. Omdat de accu's van het elektrische vliegtuigje door de hitte alsnog kunnen ontbranden, koelt de brandweer deze.

Volledig scherm
De piloot overleed aan zijn verwondingen. © ANP
Volledig scherm
De locatie waar het toestel crashte. © ANP
Volledig scherm
Het neergestorte vliegtuig. © ANP
Volledig scherm
De brandweer koelt de accu's van het toestel. © ANP
  1. VPRO nog één keer door stof om blunder beëindiging column Freriks en wéér kritiek
    Update/video

    VPRO nog één keer door stof om blunder beëindi­ging column Freriks en wéér kritiek

    De programmamakers van het NPO Radio 1-programma OVT gingen vandaag nog één keer door het stof om het ontslag van columnist Philip Freriks. Tijdens de vorige aflevering kreeg hij tot zijn eigen verbazing live in de uitzending te horen dat zijn wekelijkse column wordt stopgezet. Maar ook het mea culpa van vandaag kan wederom op kritiek rekenen. ,,Incompetent, onbeschoft én vergeetachtig!’’ zo klinkt het.