Volledig scherm
Nadia met Hugo Borst en zijn moeder © RV

Vloggers moeten werken in de ouderenzorg weer sexy maken

Extra geld voor de ouderenzorg komt er, nu de mensen nog die voor die ouderen zorgen. Jonge werknemers van zorginstelling Laurens uit Rotterdam gaan daarom vloggen over hun werk.

Als Nadia Oliveira (25) opmerkingen krijgt van haar vrienden over haar werk in de zorg, is het vaak: ,,Knap hoor, dat je dat kunt!'' ,,Mensen denken dat het alleen ouderen wassen is, maar het is zo veel meer. Alleen worden die leuke dingen in de zorg niet zo goed onder de aandacht gebracht", zegt de stagiaire in verpleeghuis De Hofstee van zorginstelling Laurens. ,,We doen zo veel leuke dingen met die mensen: pannenkoeken bakken, winkelen. En in het team is het gezellig."

Nadia is een van de drie jonge werknemers van Laurens die vanaf vandaag gaan vloggen over hun werk. Elk week plaatsen ze een nieuwe video op de site en de Facebook- en Instagrampagina's van de zorginstelling. Het doel: meer jongeren interesseren voor werk in de zorg en op die manier kandidaten vinden voor de tientallen vacatures bij de verpleeghuizen van Laurens.

Sexy

Volledig scherm
© Zorginstelling Laurens

Het idee ontstond nadat Hugo Borst en Carin Gaemers met hun Zorgmanifest bij de politiek honderden miljoen euro's extra voor de ouderenzorg wisten los te krijgen. ,,Er komt geld voor meer mensen, dan zou het wel heel cynisch zijn als er geen mensen te vinden zijn die het werk willen doen", zegt Borst, die in deze krant columns schrijft over zijn moeder die al jaren in een verpleeghuis verblijft. ,,Maar het is niet makkelijk om die mensen te vinden, werken in de ouderenzorg moet een beetje 'sexy' worden gemaakt. Want dit is het beroep van de toekomst."

Dat vindt ook Nadia, zij werkte als stagiair in het verpleeghuis waar de moeder van Borst wordt verzorgd, en rondde onlangs haar studie als verzorgende af. ,,Nu heb ik hier een zomerbaantje. Daarna ga ik verder leren in de zorg."