Linda Akkermans.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Akkermans. © Joost Hoving

Vluchtelingen in de wijk? CDA wil statushouders niet via deftige villawijk laten lopen

columnLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

20 reacties

 • Corine van Platerink

  2 maanden geleden
  Ik vraag mij daadwerkelijk af of 175 statushouders goesting hebben om door die villa wijk te wandelen. Ik denk namelijk dat zij liever niet met de geestelijke armoede die daar heerst geconfronteerd willen worden.
 • J.J. van van Gool

  2 maanden geleden
  Geachte mevrouw Akkermans, Waarom nemen u en uw linkse mede schreeuwers ze niet zelf en op eigen kosten in huis? Dan is het hele probleem opgelost en blijven er genoeg woningen over voor de autochtone inwoners!
 • Paul de Jong

  2 maanden geleden
  Ik heb er nog een, dhr De Jonge. Mensen uitmaken voor 'wappies' en politicy wegzetten als 'complotdenkers' is niet iedereen als gelijke behandelen, iets wat vanuit christen waarde toch verwacht wordt.
 • Therese Weijdt

  2 maanden geleden
  Linda je heb het over het cda en dan krijg de pvv een beurt de statushouders plaatsen ze ook niet bij John de mol of Joop van de enden in hun buurtje maar bij de gewonen mensen Nou meisje bij mijn hun de buurt wonen er dan word je niet gelukkig van
 • Rick van Wijk

  2 maanden geleden
  Doet mij denken aan de jaren vijftig, Amerika, bordjes die wezen naar aparte toiletten voor zwarten, als je ze volgde kwam je uit bij de bosjes, bussen waar ze niet in mochten, bioscopen, en nú één loop route ,zodat de 175 status houders niet door je straat lopen. Ik ken een villawijk, in Nederland, daar stond een gebouw lange tijd leeg, de villa bewoners kregen er lucht van dat het wel eens een asielzoekers centrum zou kunnen worden, ze legden onmiddellijk een paar ton neer en kochten het op.
 1. VS viert voor het eerst einde slavernij als nationale feestdag, ook in Nederland kleine stappen gezet

  VS viert voor het eerst einde slavernij als nationale feestdag, ook in Nederland kleine stappen gezet

  Juneteenth was gisteren voor de eerste keer in de Verenigde Staten een nationale feestdag. Er wordt gevierd dat op 19 juni 1865 tot slavernij gedwongen Afro-Amerikanen in Texas te horen kregen dat ze vrij waren. Voor veel witte Amerikanen was dit een onbekende viering, totdat de Amerikaanse president Joe Biden woensdag een wetsvoorstel tekende om van Juneteenth een nationale feestdag te maken.