Het vliegverkeer op Schiphol ondervindt flink wat hinder door de mist.
Volledig scherm
Het vliegverkeer op Schiphol ondervindt flink wat hinder door de mist. © anp

Vluchten op Schiphol vertraagd door mist

Vakantiegangers die via Schiphol wilden vliegen, moeten vandaag flink langer wachten. Door de mist kampt het vliegverkeer daar met vertragingen en annuleringen. Volgens een woordvoerster van de luchthaven bedraagt de gemiddelde wachttijd ongeveer drie kwartier. Hoeveel vluchten er zijn gecanceld, kon zij niet zeggen.

Naar verwachting duurt de overlast nog de gehele dag. Schiphol adviseert reizigers de website in de gaten te houden voor informatie over hun vlucht.

Het vliegverkeer ondervond gisteren ook al problemen door de mist. Het KNMI waarschuwt voor dichte mist in het hele land, met uitzondering van het oosten. Naar verwachting verdwijnt de mist de komende uren op de meeste plaatsen.

Eindhoven Airport

Ook vluchten van en naar Eindhoven Airport hebben last van de mist. Negen vluchten zijn vanochtend vertraagd en vier toestellen weken uit. Drie daarvan gingen naar Maastricht, één ging naar Weeze. Volgens een woordvoerster is de mist op Eindhoven Airport rond het middaguur opgetrokken, maar kan het zo maar weer dichttrekken.