Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

VMBO Maastricht is examenfiasco van vorig jaar nog lang niet te boven

Slechts 44 brugklassers schreven zich in voor het nieuwe schooljaar. ,,Het gaat elke dag beter, maar het vertrouwen van ouders is weg’’, zegt het schoolbestuur. ‘Elk lesuur dat uitvalt, geeft ouders en leerlingen het gevoel: zie je wel’ 

De telefoon ging de afgelopen maanden opvallend vaak bij VMBO Maastricht. De vraag was meestal: ‘hoe weet ik honderd procent zeker dat mijn kind zonder gedoe zijn eindexamen haalt?’ Reden voor waarnemend directeur Jeffreye Vossen om iedere bezorgde ouder uit te nodigen op zijn kantoor. Zo voerde hij al twintig à dertig – soms verhitte – gesprekken. Vossen blikt samen met bestuursvoorzitter Jan Rijkers terug op een bewogen jaar. 

  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.