VO-raad: ‘We mogen geen enkele leerling een mislukte schoolcarrière door corona aandoen’

Interview/videoExamenleerlingen die door corona niet ver genoeg zijn met alle vakken om hun diploma te halen, moeten toch al voorwaardelijk naar de universiteit of het hbo kunnen. Dat wil Henk Hagoort, de kersverse voorzitter van de VO-raad (de koepel van middelbare scholen). 

16 reacties

 • van de Water

  1 jaar geleden
  Henk Hagoort wil scoren bij zijn aantreden als voorzitter van de VO-raad. Dit is niet per sé slecht, maar wel als dit ongenuanceerd en dus op onterechte gronden gebeurt. Ik denk, hoe erg is het als je een jaar langer bezig bent met je studie. Is een jaar vertraging onverteerbaar? Hij noemt allerlei "achterstanden" op, kun je daar niet beter wat extra tijd voor nemen om later beter beslagen ten ijs te komen? Er zit voor mijn gevoel een tegenstrijdigheid in zijn betoog, zo zie ik het. P.
 • Julia van Damme

  1 jaar geleden
  Ik zie de bui al hangen ... Haken allemaal af natuurlijk omdat ze het niveau niet aankunnen. Dat is namelijk normaal al vaak het geval.
 • H Peters

  1 jaar geleden
  Alles moet passend worden gemaakt voor politiek en diplomatie; dan gelden ineens andere (géén) regels meer zoals voor eigen burgers het geval zijn. Logisch toch; hoe durven we daar nu vragen bij te stellen. Natuurlijk heeft iedereen te maken met Corona maar als je iets hebt gemist, krijg je extra kansen vergeleken met de voor Corona tijd. En wat met leerlingen/studenten die door Corona juist wel verder kwamen in de studie (door hard te werken of anders beoordelen)? Ook geen vragen over stellen!
 • Alex Duiker

  1 jaar geleden
  Verbazend om te zien dat ineens alles kan op scholen met kinderen die gevlucht zijn uit Oekraine. Er zijn er in de afgelopen weken een paar duizend bijgekomen. Klassen zijn niet meer te vol, taalachterstand is geen probleem meer en de juffen kijken vrolijker dan ooit. Ik vind het prima, begrijp me niet verkeerd maar het laat zien dat er veel meer kan als je maar eens een keer uit de comfortzone komt waar het onderwijs in is blijven steken. Alles is mogelijk!
 • Jeannine Groeneweg

  1 jaar geleden
  Als je met allen Corona meevallers die ook dit jaar weer gelden, niet in staat bent je diploma te halen, dan ben je dus echt niet in staat om door te stromen. Er is zó veel rekening gehouden met de huidige examenkandidaten. Het houdt een keer op. Lei ere koekjes worden niet gebakken.