Volledig scherm
De Lijnbaansgracht, hier op archiefbeeld. © Gemeente Amsterdam

Voetbalsupporters op de vuist in binnenstad Amsterdam

Op de hoek van de Amsterdamse Lijnbaansgracht en Spiegelgracht heeft de ME vanmiddag ingegrepen bij een vechtpartij. Daarbij raakten voor zover nu bekend twee mensen gewond. 

Op beelden die regionale zender AT5 kreeg toegestuurd, is te zien dat de vechtersbazen met stoelen gooiden. Toen de politie arriveerde, renden meerdere mensen weg.

Bij de vechtpartij waren voetbalsupporters betrokken. Vanavond speelt het Nederlands elftal in de Johan Cruijff Arena tegen Duitsland. Of de vechtersbazen Nederlandse of Duitse supporters (of beiden) waren wil een politiewoordvoerder niet zeggen. 

De politie heeft inmiddels twee mensen aangehouden. Met hulp van een politiehelikopter wordt nog gezocht naar meerdere verdachten. Vanwege de wedstrijd was er vanmiddag sowieso meer politie in de stad dan gebruikelijk. 

  1. Man (77) maakte schaamteloos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Man (77) maakte schaamte­loos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Een 77-jarige Nederlander heeft vandaag bij de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van vier jaar tegen zich horen eisen, omdat hij jonge kinderen seksueel zou hebben misbruikt in Thailand en de Filipijnen. De man had honderden zelfgemaakte afbeeldingen en video’s van kinder- en dierenporno in zijn bezit. ,,Hij wist dondersgoed dat de kinderen in een uitzichtloze situatie zaten en maakte hij daar schaamteloos misbruik van”, aldus de officier van justitie.