Volledig scherm
Tom Boelen en Paco Geutjes (rechts) vieren een doelpunt. © BSR Agency

Voetbaltrainer in shock: ‘Moeilijk te beseffen dat teamgenoot (21) voor zijn leven vecht’

Ploeggenoten van RKHVV-voetballer Paco Geutjes (21) komen vandaag samen op sportpark De Blauwenburcht in het Gelderse Huissen. Niet om te trainen, maar om te praten over het ongeluk in Arnhem waarbij de middenvelder zwaargewond raakte. 

Trainer Mark Otten, oud-profvoetballer van NEC en Excelsior, is zwaar aangeslagen. ,,Het is zo vreemd en moeilijk te beseffen dat een teamgenoot voor zijn leven aan het vechten is. En zo onverwachts. Dat willen we samen met alle spelers en stafleden ondergaan. Het laatste waar je dan aan denkt is voetballen”, zegt de oud-profvoetballer. 

Bij het ongeval in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Johan de Wittlaan raakten vijf jonge mannen gewond, onder wie ook FC Eindhoven-talent Youri Roseboom. 

‘Dit gaat om samenzijn’

Het Huissense RKHVV zou vandaag in Nijmegen aantreden tegen Orion, maar volgens Otten is zijn team niet in staat te spelen. De wedstrijd is afgelast. 

,,Zodra we het verschrikkelijke nieuws hoorden, hebben we als eerste gekozen om morgen niet te voetballen. We komen wel samen op de afgesproken tijd om het over de situatie te hebben en zo mogelijk vragen te beantwoorden. Trainen doen we ook niet. Dit gaat om samenzijn en proberen te verwerken.”

Otten heeft contact gehad met de vader van Paco.  ,,Ik heb hem gezegd dat we allemaal op onze eigen manier met hem en de familie meeleven. En dat we allemaal hopen dat Paco straks zo goed mogelijk wakker wordt.”

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.