Uwais Goelag is trainer van de jongens D van SV Zwolle en werd voor hun ogen door een aantal mensen afgetuigd.
Volledig scherm
PREMIUM
Uwais Goelag is trainer van de jongens D van SV Zwolle en werd voor hun ogen door een aantal mensen afgetuigd. © Frans Paalman

Voetbaltrainer uit Zwolle voor ogen van jeugdteam in elkaar geslagen

Plots zijn ze er, met knuppels in de hand. Om de trainer van de jeugd een lesje te leren. Voor de ogen van een efltal jonge voetballers wordt Uwais Goelag geslagen en geschopt. ,,Dit gaat niet goed aflopen...’’

Vier tot vijf jongens van buiten de club mishandelen woensdagavond een voetbaltrainer van de D-jeugd op het veld van SV Zwolle om een oude rekening te vereffenen. Tientallen jonge kinderen staan erbij. Behalve deze kinderen blijven ook ouders, trainers en bestuursleden in shock achter. ,,Al je werk als familievereniging om een fijne plek voor kinderen en ouders te bieden, kan door dit soort jongens in een oogwenk als een ballon uiteenspatten’’, aldus voorzitter Wim van Enteren van SV Zwolle. 

 1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
  PREMIUM
  Geldoorlog in Europa

  Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

  De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?
 2. Einde aan onzekerheid: Nederlands 'coronaschip' mag aanmeren in Florida
  UPDATE

  Einde aan onzeker­heid: Nederlands 'corona­schip' mag aanmeren in Florida

  De kogel is door de kerk: het door het coronavirus getroffen cruiseschip MS Zaandam mag vanavond onder strikte voorwaarden aanmeren in Port Everglades, bij Fort Lauderdale in Florida. Dat heeft burgemeester Dean Trantalis vanavond bekendgemaakt. De gouverneur van Florida verzette zich al dagen tegen de komst van het Nederlandse cruiseschip, maar werd onder andere door president Donald Trump onder druk gezet.