De Sionkerk op Urk, waar zondag tussen de 300 en 400 mensen naar de kerk gingen. Rechts de verslaggever van Powned die eerder op de parkeerplek moest wegspringen toen een kerkganger tegen hem aanreed.
Volledig scherm
PREMIUM
De Sionkerk op Urk, waar zondag tussen de 300 en 400 mensen naar de kerk gingen. Rechts de verslaggever van Powned die eerder op de parkeerplek moest wegspringen toen een kerkganger tegen hem aanreed. © Rob Voss

Volle kerken leiden tot onbegrip: ‘Kerkdienst is echt iets anders dan een festival’

Bomvolle kerken in de Biblebelt, kan de overheid daar nu werkelijk niets tegen beginnen? Volgens staatsrechtdeskundigen is het wel degelijk mogelijk, maar tegelijk vergroot ingrijpen de toch al wijde kloof tussen geseculariseerd Nederland en orthodoxe gelovigen.

  1. Omstreden Mieraskerk zet deuren weer wagenwijd open voor alle leden (en er kunnen 1350 mensen in)

    Omstreden Mieraskerk zet deuren weer wagenwijd open voor alle leden (en er kunnen 1350 mensen in)

    De veelbesproken Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel zet, net als de Sionkerk in Urk, komende zondag de deuren weer open voor alle gelovigen. De Oud Gereformeerde Gemeente slaat daarmee opnieuw het advies van de Rijksoverheid in de wind. Op de site van de kerk staat een oproep om de erediensten bij te wonen. ‘Liefde, geduld, verdraagzaamheid en zelfverloochening is wat Christus van ons vraagt.’ In de kerk is plek voor 1350 mensen. De lokale politiek reageert gepikeerd.