Volwassen kerels staan urenlang in de rij voor nieuwe legowinkel

videoDe grootste legowinkel van Nederland is vandaag geopend in Amsterdam. Ruim 1600 bezoekers vergaapten zich aan twee verdiepingen vol steentjes, dozen, creaties en beleving. ,,Door Lego volg ik nu een technische opleiding.’’

Je ziet het in hun ogen. Aan de manier waarop ze de steentjes aanraken. Liefde voor Lego. De eerste klanten van de gistermiddag geopende legowinkel in de Amsterdamse Kalverstraat zijn vooral volwassen kerels. Sommigen staan al uren in de rij om een glimp op te vangen van de creaties die in de twee etages tellende flagshipstore zijn neergezet. De batmobiel, gemaakt van zwarte legosteentjes, is met stip het meest populair. Maar ook een ruim 3 meter hoge molen trekt volop bekijks.

  1. Hoe twee doodnormale mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’
    PREMIUM

    Hoe twee doodnorma­le mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’

    In luxe en weelde trouwen als Willem-Alexander en Máxima of als Harry en Meghan: voor veel mensen slechts een droom, maar voor twee doodnormale, jonge mannen werd het toch echt werkelijkheid. Rotterdam was donderdag het decor van een spektakel dat zijn weerga niet kende, inclusief een koninklijke escort, elegante kostuums en een bonte verzameling van BN’ers. ,,Het was sprookjesachtig, liefdevol, heerlijk over de top, maar bovenal: perfect.”