Wandel virtueel door de mooiste natuurgebieden van Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Wandel virtueel door de mooiste natuurgebieden van Nederland. © Natuurmonumenten

Voor singles, stellen en gezinnen: tien tips om de tijd thuis door te komen

QuarantainetipsOf je nou alleen thuis zit, met je partner of een groot gezin: iedereen zal zich in deze coronatijd wel eens kapot vervelen en afvragen wat nu toch weer eens te doen. Tien veilige tips om de tijd een beetje creatief door te komen. 

1. Videoborrelen - Een drankje drinken in de kroeg op vrijdagavond is voor veel mensen de ultieme uitlaatklep. Even bijpraten met collega's, een bitterbal erbij en de week is af. Maar nu alle kroegen gesloten zijn en dippen in hetzelfde schaaltje mosterd geen optie is, zit er maar één ding op: je telefoon. De app ‘Houseparty’ biedt een goed alternatief voor de kroeg. Je kan makkelijk groepschats opzetten met meerdere vrienden. Ook op Facebook ontstaan de eerste initiatieven, zoals de groep ’De grootste virtuele VrijMiBo van Nederland!’ Spreek een tijd af, trek een biertje open en gooi de frituur aan.

  1. Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten
    PREMIUM

    Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten

    De Bijenkorf, ’s lands laatste volledige warenhuis, bestaat dit jaar 150 jaar. Wat een groot winkelfeest had moeten worden, lijkt door de coronacrisis uit te draaien op een deceptie. Ga maar na: in de 150-jarige historie van de Bijenkorf is het nooit eerder voorgekomen dat de winkels zo lang dicht waren. ,,We zijn één keer een halve dag gesloten geweest tijdens de februaristaking in 1941’’, aldus een woordvoerder.