Vooralsnog geen grote problemen op Zwarte Maandag Schiphol

Update/videoOp de drukste dag van het jaar op Schiphol hebben reizigers maandagochtend geen grote problemen ondervonden, aldus een woordvoerder van de luchthaven. 

Schiphol verwacht vandaag 233.000 passagiers. Volgens een woordvoerder vertrekken er 80.000, komen er 75.000 aan en stappen er 78.000 over. In totaal ziet de luchthaven deze zomer 12,7 miljoen reizigers. Dat is een stijging van 2,4 procent ten opzichte van vorig jaar. Gemiddeld verwerkt de luchthaven in de zomerperiode, tussen 7 juli en 2 september, zo'n 220.000 passagiers per dag.

Schiphol heeft bijvoorbeeld 20 procent meer personeel aan het werk en speciale teams zorgen ervoor dat de passagiersstromen ordentelijk verlopen in deze tijd van topdrukte. 

Desondanks moeten passagiers rekening houden met langere wachttijden. De luchthaven adviseert reizigers op tijd te komen en zo weinig mogelijk handbagage mee te nemen voor een snellere veiligheidscontrole.

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie on Twitter

Topdrukte op @Schiphol vandaag. En dat merk je op de afritten vanaf de #A4. Calculeer maar wat extra reistijd in, scheelt stress :) #fijnevakantie

Reizigers probeerden eind april om via de berm op de A4 Schiphol te bereiken. Onno Hoes had het hier vorige week over aan tafel bij Jinek:

Volledig scherm
© ANP