Arie (foto) ging samen met partner Dennie op proefvakantie naar Rhodos.
Volledig scherm
Arie (foto) ging samen met partner Dennie op proefvakantie naar Rhodos. © Privéfoto

Voorlopig weer streep door vakantie Griekse eilanden: 'Dit slaat echt helemaal nergens op’

Een vakantie op de Griekse eilanden wordt weer op de lange baan geschoven. Amper twee weken nadat het kabinet het licht op groen zette, wordt het reisadvies voor onder meer Kos, Mykonos en Rhodos vanaf zondag weer teruggedraaid naar code oranje. Reizen naar die eilanden wordt afgeraden. Vakantiegangers die er al zijn, moeten bij terugkeer in quarantaine. ‘Dit is écht van de zotte’, reageren ze. Ook de lokale autoriteiten stellen dat het veilig is op de eilanden.

56 reacties

 • den Haan

  1 jaar geleden
  Meneer of mevrouw de reg, wat een superdomme en egoistische reactie! Het zijn juist de ouderen onder ons die zich het beste aan alle beperkingen hebben gehouden, vanwege hun kwetsbaarheid. Maar wat intens zielig voor jou en je gezin dat je misschien dit jaar niet op vakantie kan. Dat is wel het allerbelangrijkste in deze crisis! Wat een verwend volkje zijn we toch!
 • Ppm Mulder

  1 jaar geleden
  P.Mulder Er was gewaarschuwd dat landen weer code oranje kunnen worden, je neemt het risico als je dus nu een vakantie boekt naar het buitenland. Ik begrijp dat men snakt naar vakantie, maar nu lijkt het verstandig om gewoon lekker in Nederland op vakantie te gaan, en volgend jaar hopelijk naar andere landen. Vakantie is voor mij het gevoel ergens anders te zijn, te ontspannen, dat kan in Nederland ook, dat is ook goed voor de ondernemers hier.
 • Henk Rutten

  1 jaar geleden
  In quarantaine ja ja er wordt toch niet op gehandhaafd dus alleen een enkeling houdt zich er aan. De meerderheid gaat gewoon zijn gang.
 • Thimo Rietdijk

  1 jaar geleden
  Aruba (103.000 eilandbewoners) gister 15 positieve testen. Gemiddelde over de afgelopen 7 dagen 10 positieve tests per dag. Aruba staat op geel. Rhodos (120.000 eilandbewoners) gister 11 positieve tests. Gemiddelde over de afhelopen 7 dagen 8 positieve tests per dag. Rhodos staat op oranje. Er wordt hier gewoon een vies politiek spelletje gespeeld.
 • S. Ophuijsen

  1 jaar geleden
  Ik snap de frustraties van de vakantie vangers. En ook van de dame die op familiebezoek is. Maar er kan geen enkel risico genomen worden met dit virus. Zolang het nog niet volledig onder controle is en er nog steeds besmettingshaarden opduiken, zullen de “veilige landen “ regelmatig van kleur veranderen. De dame uit het interview zit bij familie op een stuk stuk. Maar anderen op een druk gedeelte. Er kan geen willekeur zijn. De regering doet het niet om te pesten.