‘Voormalig terrorismebestrijder moet zich terugtrekken bij onderzoek Peter R. de Vries’

advocaat kroongetuigeTjibbe Joustra zou er goed aan doen om zich terug te trekken als voorzitter van de commissie die de feiten en omstandigheden rond de moord op Peter R. de Vries onderzoekt. Dat zegt Peter Schouten, advocaat van kroongetuige Nabil B.

15 reacties

 • D. Wisselink

  2 maanden geleden
  GRAPPERHAUS MAAKT EEN DENKFOUT OP BASISSCHOOL NIVEAU! Hij schrijft aan de Tweede kamer: "Joustra is namelijk gevraagd vanwege zijn ervaring met onafhankelijke onderzoeken." Wat zijn dat, Ferd, 'onafhankelijke onderzoeken'? Kan een kind dat in de winkel liep toen er een reep werd gepikt 'Onafhankelijk onderzoek' doen naar de pikker? Nee hè, dat kan niet! Een onderzoek is niet uit zichzelf 'onafhankelijk'! Ferd denkt na. Het leek hem nou juist zo praktisch, want dan kan iedereen het doen.
 • E.V.A. Westra

  2 maanden geleden
  zo langzamerhand vertrouw ik niets of niemand meer die iets met de regering te maken heeft. er zijn er maar weinig die dit op zich kunnen nemen. maar mij lijkt ook Prof. Pieter van Vollenhove een buitengewoon goed alternatief.
 • A.M. BERBEN

  2 maanden geleden
  Vanaf de datum van de moordaanslag op Peter R. de Vries is het vooral juist advocaat Peter Schouten die niet meer uit de pers te verdrijven lijkt te zijn. Telkens heeft hij weer een andere eis waarbij hij ook voorbij gaat aan wetgeving, zodat de indruk ontstaat dat het juist Schouten zelf is die meent zijn eigen belangrijkheid voortdurend te moeten onderstrepen met deze eisen. Misschien wordt het tijd - ook voor zijn eigen mentale gezondheid - dat Schouten eens een tijd niet te lezen valt!
 • Arnold Charité

  2 maanden geleden
  elke voorzitter die aan gewezen wordt zal door deze advocaten worden af gewezen alleen al omdat hij of zij in hun ogen niet zal voldoen aan de eis dat de conclusie moet zijn dat de beveiliging heeft te kort geschoten. de enige die in hun ogen de beste is zijn zij zelf.
 • Kuyten

  2 maanden geleden
  Pieter van Vollenhove??Is geheel onafhankelijk volgens mij. Heeft zijn vorige werk altijd naar eer en geweten vervuld.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. Gesprekken over beveiliging Peter R. de Vries verliepen ‘niet zo harmonieus’
  Play
  VIDEO

  Gesprekken over beveili­ging Peter R. de Vries verliepen ‘niet zo harmonieus’

  Advocaat Peter Schouten heeft meerdere keren aangedrongen op de beveiliging van misdaadjournalist Peter R. de Vries, voor hij dinsdagavond werd neergeschoten in Amsterdam na een televisieoptreden in RTL Boulevard. Die gesprekken verliepen ‘niet zo harmonieus’, liet hij maandagavond weten in het televisieprogramma Op1. Er had volgens de strafrechtadvocaat wel degelijk veel meer gedaan kunnen worden om De Vries te beschermen.