Voorrang bij vaccinatie voor mensen met overgewicht en mensen met syndroom van Down

VIDEOMensen met zwaar overgewicht krijgen voorrang bij coronavaccinatie. Huisartsen, die de prikken gaan zetten, mogen al beginnen met het bestellen van vaccins. 

14 reacties

 • Anoniem

  4 maanden geleden
  Waarom horen we helemaal niets meer voor mensen van 65tot70,dat is toch raar?H.M otten
 • Luchina Slippens

  4 maanden geleden
  Als je door ziekte overgewicht hebt prima maar als het door je eigen toe doen is nee. Ik zit al maanden in isolement met een immuum ziekte daar heb ik niet voor gekozen en kan er ook niks verder aan doen om het beter te maken dan dat het is. Mensen die overgewicht hebben door eigen toe doen hebben 13 maanden de tijd gehad om af te vallen. Conclusie laat die wat langer in isolement zitten en prik nu eens de mensen die geen andere keuze hebben door niet hun eigen toe doen.
 • kwan Li

  4 maanden geleden
  Voor iedereen die graag voorrang wil, moet zich even het volgende afvragen. Jullie liggen blijkbaar in praktijk niet bovengemiddeld op de IC. Dus als je mensen met morbide morbesitas vaccineer, dan heb je geen druk meer op de IC's en kan het gewone leven weer snel doorgaan. Andersom, vaccineer je niet die mensen maar bv eerst de beroepsbevolking, dan blijven de IC's vol en duurt de lockdown nog langer. En nee, ik heb een bmi van 23 en werk gewoon 40 uur.
 • A. Vreeven

  4 maanden geleden
  Voorrang door vaak ongezonde levensstijl... ik geef liever voorrang aan de werkende mens en onze jeugd. Dat zijn de mensen die er voor zorgen dat Nederland nu en in de toekomst niet failliet gaat.
 • sandra vuur

  4 maanden geleden
  Morbide obesitas, zorg medewerkers en 90 plussers....waar zijn we in hemelsnaam mee bezig?! Chronisch zieken mogen nog langer binnen zitten en bv leraren mogen wel het risico lopen. Schandalig!
 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.