Voorrang bij vaccinatie voor mensen met overgewicht en mensen met syndroom van Down

VIDEOMensen met zwaar overgewicht krijgen voorrang bij coronavaccinatie. Huisartsen, die de prikken gaan zetten, mogen al beginnen met het bestellen van vaccins. 

14 reacties

 • Anoniem

  7 dagen geleden
  Waarom horen we helemaal niets meer voor mensen van 65tot70,dat is toch raar?H.M otten
 • Luchina Slippens

  2 weken geleden
  Als je door ziekte overgewicht hebt prima maar als het door je eigen toe doen is nee. Ik zit al maanden in isolement met een immuum ziekte daar heb ik niet voor gekozen en kan er ook niks verder aan doen om het beter te maken dan dat het is. Mensen die overgewicht hebben door eigen toe doen hebben 13 maanden de tijd gehad om af te vallen. Conclusie laat die wat langer in isolement zitten en prik nu eens de mensen die geen andere keuze hebben door niet hun eigen toe doen.
 • kwan Li

  2 weken geleden
  Voor iedereen die graag voorrang wil, moet zich even het volgende afvragen. Jullie liggen blijkbaar in praktijk niet bovengemiddeld op de IC. Dus als je mensen met morbide morbesitas vaccineer, dan heb je geen druk meer op de IC's en kan het gewone leven weer snel doorgaan. Andersom, vaccineer je niet die mensen maar bv eerst de beroepsbevolking, dan blijven de IC's vol en duurt de lockdown nog langer. En nee, ik heb een bmi van 23 en werk gewoon 40 uur.
 • A. Vreeven

  2 weken geleden
  Voorrang door vaak ongezonde levensstijl... ik geef liever voorrang aan de werkende mens en onze jeugd. Dat zijn de mensen die er voor zorgen dat Nederland nu en in de toekomst niet failliet gaat.
 • sandra vuur

  2 weken geleden
  Morbide obesitas, zorg medewerkers en 90 plussers....waar zijn we in hemelsnaam mee bezig?! Chronisch zieken mogen nog langer binnen zitten en bv leraren mogen wel het risico lopen. Schandalig!
 1. Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
  PREMIUM

  Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’

  Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’
 1. Opnieuw schade door vrachtvliegtuig in Meerssen
  Play

  Opnieuw schade door vracht­vlieg­tuig in Meerssen

 2. Vrouw gooit kinderen uit brandend gebouw in Istanboel
  Play

  Vrouw gooit kinderen uit brandend gebouw in Istanboel