Voorrang bij vaccinatie voor mensen met overgewicht en mensen met syndroom van Down

VIDEOMensen met zwaar overgewicht krijgen voorrang bij coronavaccinatie. Huisartsen, die de prikken gaan zetten, mogen al beginnen met het bestellen van vaccins. 

14 reacties

 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Waarom horen we helemaal niets meer voor mensen van 65tot70,dat is toch raar?H.M otten
 • Luchina Slippens

  2 maanden geleden
  Als je door ziekte overgewicht hebt prima maar als het door je eigen toe doen is nee. Ik zit al maanden in isolement met een immuum ziekte daar heb ik niet voor gekozen en kan er ook niks verder aan doen om het beter te maken dan dat het is. Mensen die overgewicht hebben door eigen toe doen hebben 13 maanden de tijd gehad om af te vallen. Conclusie laat die wat langer in isolement zitten en prik nu eens de mensen die geen andere keuze hebben door niet hun eigen toe doen.
 • kwan Li

  2 maanden geleden
  Voor iedereen die graag voorrang wil, moet zich even het volgende afvragen. Jullie liggen blijkbaar in praktijk niet bovengemiddeld op de IC. Dus als je mensen met morbide morbesitas vaccineer, dan heb je geen druk meer op de IC's en kan het gewone leven weer snel doorgaan. Andersom, vaccineer je niet die mensen maar bv eerst de beroepsbevolking, dan blijven de IC's vol en duurt de lockdown nog langer. En nee, ik heb een bmi van 23 en werk gewoon 40 uur.
 • A. Vreeven

  2 maanden geleden
  Voorrang door vaak ongezonde levensstijl... ik geef liever voorrang aan de werkende mens en onze jeugd. Dat zijn de mensen die er voor zorgen dat Nederland nu en in de toekomst niet failliet gaat.
 • sandra vuur

  2 maanden geleden
  Morbide obesitas, zorg medewerkers en 90 plussers....waar zijn we in hemelsnaam mee bezig?! Chronisch zieken mogen nog langer binnen zitten en bv leraren mogen wel het risico lopen. Schandalig!
 1. 'Dit is geen toeslagenaffaire, maar een toeslagenschandaal'
  Play

  'Dit is geen toeslagen­af­fai­re, maar een toeslagen­schan­daal'

 2. Kamer hield informatie achter in toeslagenaffaire, maar volgens Rutte is er ‘niets vreemds gebeurd’
  Play

  Kamer hield informatie achter in toeslagen­af­fai­re, maar volgens Rutte is er ‘niets vreemds gebeurd’