Demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen op het Binnenhof na afloop van de wekelijkse ministerraad
Volledig scherm
Demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen op het Binnenhof na afloop van de wekelijkse ministerraad © ANP

Voorstel: compensatie tot 7500 euro voor 70.000 toeslagenkinderen

Het kabinet overweegt om kinderen van ouders die slachtoffer zijn van het toeslagenschandaal, maximaal 7500 euro aan tegemoetkoming te geven. Het voorstel hiertoe is gebaseerd op een voorstel van een panel van gedupeerde kinderen zelf, schrijft demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) aan de Tweede Kamer. Het gaat om ongeveer 70.000 jongeren die in aanmerking komen voor een tegemoetkoming.

9 reacties

 • Willem W

  1 jaar geleden
  Wat een bende daar in Den Haag.
 • M.W.A. Burgers

  1 jaar geleden
  Is er dan tijd en personeel om uit te zoeken welke echt gedupeerde ouders geld krijgen voor hun kinderen. Bij de 30000 euro waren er ineens veel meer gedupeerde ouders en werd er al gezegd dat het teveel tijd kost om alles uit te zoeken, Zelfs mensen bij die geen kinderen hebben. Kan ik me ook nog aanmelden?
 • de Vaan

  1 jaar geleden
  Ik vind dit echt een "over de top" plan. De gedupeerde ouders (al dan niet terecht) worden allemaal al ruimschoots gecompenseerd en veel schulden vrijgeschonken, dus daarvan kunnen ze hun kinderen nu toch ook laten mee profiteren? Van de zotte dat daar extra geld naar toe zou moeten van onze belastingcenten.
 • D.E.N. Leuwen

  1 jaar geleden
  Het lijkt wel het sinterklaasfeest… wat en cadeautjes… Daar gaat ons belasting geld 💴.
 • Willem Duyvis

  1 jaar geleden
  Alexandra van Huffelen / Rutte & Co. hebben kennelijk last van hun niet schone geweten, en zijn nu aan het over compenseren door ons belasting geld rijkelijk uit te delen aan kinderen buiten de schuldenvrij / 30.000 Euro! Maar als ze toch bezig zijn laat ze dan ook maar gelijk de beurs trekken voor alle andere alleenstaanden, jongeren, gezinnen en ouderen die nu ook een minimum bestaan leven. Schande wat hier gebeurd met ons belastinggeld door dit gewetenloze stel politica uit Den Haag!!!!!!!!!!