Jos van Wijk, voorzitter van de cooperatie Eigen Wil, is weer op vrije voeten. De Apeldoorner is nog wel verdachte.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos van Wijk, voorzitter van de cooperatie Eigen Wil, is weer op vrije voeten. De Apeldoorner is nog wel verdachte. © Rob Voss

Voorvech­ter (73) zelfmoord­poe­der zat dagen vast: ‘Bij OM heerst de angst dat we deze zaak winnen’

Voorzitter Jos van Wijk (73) en zijn Coöperatie Laatste Wil (CLW) zijn maandenlang door justitie geobserveerd. Zijn telefoon werd afgetapt en tijdens zijn verhoor bleek dat er foto’s en gespreksverslagen waren van een bijeenkomst die de organisatie deze zomer in Bunnik hield.

9 reacties

 • Robbert Scholten

  8 maanden geleden
  Ik vind zelfdoding triest maar blijven leven voor mensen die weloverwogen die keus hebben gemaakt nog veel triester,geluk
 • van der Es

  8 maanden geleden
  Ik heb autisme en leef, bewust, heel solitair. Voor mij geen polonaise. Mijn huishoudster dacht mij aangenaam te verrassen door met kerst mijn huis te versieren. Ik heb haar uitgelegd, dat er niets zo confronterend was, dan alleen kerst te vieren in een feestelijk huis. Goed bedoeld natuurlijk, maar niet iedereen zit er op te wachten. Zelfbeschikking hoort juist dat te zijn. Bemoei je met je eigen leven/dood.
 • B Peper

  8 maanden geleden
  Wat nemen tallozen zichzelf in de maling inzake deze aangelegenheid. Humane dood? Absurd. Er is juist niet humaans aan de dood. Recht op…, ja recht op wàt eigelijk? Op niet dít leven? Het is een negatieve keuze waarvan niemand de consequentie kent. Absurd. En niets met zogenaamd progressief of humaan te maken.
 • Hoedemakers

  8 maanden geleden
  Dat hij in de gevangenis is pas echt schokkend. Vluchtrisico is er niet en in vergelijking met andere verdachten die worden na heftige schokkende misdaden de dezelfde dag heengezonden waarna er soms nooit meer wat van wordt gehoord. Dit heeft weinig met rechtvaardigheid te maken.
 • M.G. Bults

  8 maanden geleden
  De kans dat dit door gaat is klein nu de CU en het CDA inde regering zitten. Dit wordt net als zoveel zaken vooruit geschoven.