Jos van Wijk, voorzitter van de Coöperatie Laatste Wil is weer op vrije voeten.
Volledig scherm
Jos van Wijk, voorzitter van de Coöperatie Laatste Wil is weer op vrije voeten. © Rob Voss

Voorzitter (73) hulpclub bij zelfdoding vrijgelaten, maar hij blijft verdachte

Jos van Wijk, voorzitter van Coöperatie Laatste Wil (CLW), is gisteren vrijgelaten. De 73-jarige Apeldoorner werd woensdagochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij hulp bij zelfdoding. Van Wijk blijft verdachte, maar voor het onderzoek is het niet nodig dat hij nog langer vastzit, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

 1. Voorzitter (73) zelfdodingsclub opgepakt en woning doorzocht na recente zelfdodingen

  Voorzitter (73) zelfdo­dings­club opgepakt en woning doorzocht na recente zelfdodin­gen

  Jos van Wijk, voorzitter van de Coöperatie Laatste Wil (CLW), is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij hulp bij zelfdoding. De 73-jarige Apeldoorner is vanochtend aangehouden, waarbij ook zijn huis is doorzocht. De aanleiding is een aantal recente zelfdodingen. Het Humanistisch Verbond, dat vrijheid om te kunnen beschikken over eigen leven en dood voorstaat, reageert geschrokken op de arrestatie van Van Wijk.
 2. Reacties op weigering brouwers statiegeld blikje: ‘Geen blikjes kopen waar geen statiegeld op zit’
  23

  Reacties op weigering brouwers statiegeld blikje: ‘Geen blikjes kopen waar geen statiegeld op zit’

  ‘Heineken en Grolsch dus lekker blikjes laten vullen tot ze er zelf achter komen dat niemand ze meer koopt. Een boycot van blikjes Heineken en Grolsch. Dit ter ondersteuning van het ministerie’ en ‘Wel toevallig dat de brief uit Brussel precies binnenkomt tussen de twee vergaderingen in van de coalitie. Is dat afgesproken werk? Ik denk het wel’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van zaterdag 1 april verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.