Langs de internationale wegen in Italië en Oostenrijk, zoals hier aan de grens bij Vipiteno, verschijnen geïmproviseerde testlocaties om chauffeurs op Covid-19 te checken en daarmee files aan de grenzen te voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Langs de internationale wegen in Italië en Oostenrijk, zoals hier aan de grens bij Vipiteno, verschijnen geïmproviseerde testlocaties om chauffeurs op Covid-19 te checken en daarmee files aan de grenzen te voorkomen. © privé

Vrachtwagenchauffeur André zoekt naar de uitgang in het doolhof dat Europa heet: ‘Wij zijn de dupe’

Hij heeft al veel meegemaakt in zijn jarenlange truckersbestaan. Maar in het Europa zonder grenzen is het er als chauffeur niet eenvoudiger op geworden in coronatijd. ,,Landen maken het elkaar lastig, en wij zijn de dupe.”

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. De bedrieger van Wie is de Mol? is bekend
  Play

  De bedrieger van Wie is de Mol? is bekend

 2. Weer publiek in Ziggo Dome bij testevenenementen: 'Gemist is klein uitgedrukt'
  Play

  Weer publiek in Ziggo Dome bij testevene­ne­men­ten: 'Gemist is klein uitgedrukt'