Volledig scherm
PREMIUM
De plaats delict in de Avenue Reine Astrid in Spa. © BELGA

Vriend hoofdverdachte Spa: Yvo T. wordt al jaren behandeld voor depressie

De Nederlandse hoofdverdachte van het doodschieten van een politieagent in Spa slikt al jaren antidepressiva. Yvo T. (36) uit Schinnen bezocht tot zijn aanhouding ook wekelijks een ziekenhuis voor psychotherapeutische behandeling. Dat zegt zijn beste vriend tegen deze krant. ,,Ik denk dat de boel uit de hand is gelopen door teveel drank.'' 

De vriend was afgelopen weekend bijna mee naar België gegaan met T., diens jongere broer, hun vader en twee andere goede vrienden. Ze hadden kaartjes voor de Grand Prix op het circuit van Spa-Francorchamps waar Max Verstappen in actie kwam. ,,Ik kon een kaartje overkopen van een vriend die op het laatste moment had afgezegd maar besloot niet mee te gaan. Gelukkig maar want wat er zaterdagavond is gebeurd, kan natuurlijk écht niet'', verzucht de Limburger die niet met zijn naam in de krant wil. 

  1. Droomvakantie met vriendje eindigt in nachtmerrie: Nederlandse (24) ontsnapt aan dood bij overval
    PREMIUM

    Droomvakan­tie met vriendje eindigt in nachtmer­rie: Nederland­se (24) ontsnapt aan dood bij overval

    De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29) en zijn Nederlandse vriendin Linsey de Waele (25) zijn aan de dood ontsnapt bij een overval in Zuid-Afrika. Het koppel was met vakantie in het land, toen Tommaso op de avond van Valentijn plots oog in oog stond met twee gewapende kerels in de slaapkamer van hun verblijf. ,,Ik was zeker dat ze me zouden vermoorden”, vertelt de Belg - die sindsdien gekweld wordt door paniekaanvallen - tegen deze nieuwssite.