Volledig scherm
PREMIUM
© Politie

Vriend overleden ‘drugskoks’: Iedereen die snuift, slikt of rookt, is verantwoordelijk

De komende weken verschijnen de eerste verdachten in een zaak rond een Belgisch drugslab voor de rechter. Drie twintigers vonden daar de dood. De online onderbuik wist het wel: eigen schuld. Is dat zo?

Het is midden in de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 januari 2019. Kort daarvoor heeft de meldkamer van de politie in Eindhoven een alarmerend telefoontje ontvangen over een bedrijfspand net over de grens, in Eksel. ,,Er is iets heel ergs gebeurd. Het is uit de hand gelopen daar”, zegt een anonieme man. Belgische agenten gaan erop af. Een van hen wil de deur openduwen, maar een lichaam blokkeert de toegang. In de ruimte treffen ze nog twee lichamen aan. Het is een drugslab, al is de term ‘lab’ te veel eer voor het ranzige hol.

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.