Volledig scherm
Oma, broer Guido, vader Jack en moeder Resie brengen hun kerstgroet over aan zoon Marco. © Cor de Kock

Vrienden en familie doen vroege kerstgroeten aan uitgezonden militairen

Ongeveer 1300 vrienden en familieleden hebben vandaag in Nijkerk geliefden die als militair in het buitenland werken de kerstgroeten gedaan. Het was de elfde editie van Missie Max, een initiatief van omroep Max. 

De bezoekers konden videoboodschappen inspreken voor hun uitgezonden dierbaren. De opnames zijn rond de feestdagen terug te zien op NPO 1. Ook waren er live video-verbindingen met de uitzendgebieden: Afghanistan, Irak, Jordanië, Litouwen en Mali. En met de Zr. Ms. Friesland die in het Caribisch gebied vaart als stationsschip en onder meer antidrugsoperaties uitvoert.

Defensieminister Ank Bijleveld was er ook bij in Nijkerk. Ze twitterde over ,,een dag vol vermaak en gedeelde smart voor het #thuisfront van onze uitgezonden militairen”. Staatssecretaris Barbara Visser sprak van een mooi initiatief om de families een hart onder de riem te steken. ,,Ik besef heel goed dat de afwezigheid van een militair veel van jullie vraagt. In feite draait het thuisfront een eigen uitzending. Dat jullie nu centraal staan is daarom niets meer dan terecht.”

Elke militair krijgt uiteindelijk een usb-stick met daarop de opnames.

Ank Bijleveld on Twitter

Wat een bijzonder initiatief is Missie Max toch! Een dag vol vermaak en gedeelde smart voor het #thuisfront van onze uitgezonden militairen! Een mooie samenwerking tussen Omroep Max, de thuisfrontcomités en #defensie 🙏 @Jan_Slagter!

  1. Handen Nederlandse steenhouwer jeuken om Notre-Dame aan te pakken
    PREMIUM

    Handen Nederland­se steenhou­wer jeuken om No­tre-Da­me aan te pakken

    Roderick Nijenhuis’ handen jeuken. De commercieel directeur en natuursteendeskundige van de firma Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk zou dolgraag betrokken raken bij de restauratie van de Notre-Dame in Parijs. Gothische ornamenten gedetailleerd reconstrueren? ,,Kom maar door met die klus”, staat de 50-jarige specialist nu al te popelen. Alleen de ingestorte vieringstoren uit 1846 hoeft wat hem betreft niet terug. ,,Die ranke spits was niks anders dan een bouwkundig orgasme van de Franse architect Eugène Viollet-le-Duc.”