Volledig scherm
Nicky van den Eijnden (met dochter Nomi op de arm) kijkt toe als zijn vriendin Bianca een trouwjurk bekijkt. Dochter Amy (4) keurt de jurk. © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Vrienden in actie voor droombruiloft zieke Nicky (29)

Helmonder Nicky van den Eijnden (29) weet pas sinds een week zeker dat hij de dodelijke spierziekte ALS heeft. Sinds die bevestiging ziet hij zijn perfect opgebouwde leven met vriendin Bianca (27), twee dochters (een van 4 jaar en een van 6 maanden), baan, huis en hond ineens in rap tempo afbrokkelen.

Quote

Hartverwar­mend dat zoveel mensen voor ons klaarstaan

Nicky van den Eijnden (29)

De voetballer uit de selectie van Stiphout Vooruit schaamt zich zelfs dat hij zijn vurig gewenste droombruiloft met Bianca niet meer zelf kan regelen. Bovendien is er te weinig tijd om nog geld te sparen.

Vrienden startten daarom maandagavond een actie via Facebook. En spontaan stroomden de aanbiedingen binnen. Van trouwjurken, een bruidssuite, styling en make-up van de bruid, een fotograaf, bloemen, een koets met paarden, een bruidstaart en donaties uit heel Helmond en ver daarbuiten binnen.

,,Het is echt ongelofelijk van wie we allemaal hulp krijgen. Het gaat zelfs verder dan Helmond. Een trouwambtenaar uit Amsterdam reageerde, een trouwzaak in Almere ook. Zelfs onbekenden melden zich. Hartverwarmend dat zoveel mensen voor ons klaarstaan", zegt Van den Eijnden terwijl hij zijn tranen probeert te bedwingen.

Wij Janine Brugmans en Chantal Jacobs... - Nicky's "Bucket-List" | Facebook

Wij Janine Brugmans en Chantal Jacobs hebben deze pagina opgericht om Nicky en Bianca na het verschrikkelijke nieuws een steuntje in de rug te geven. We zijn een actie opgestart om de nummer 1 van zijn "bucket-List" TROUWEN te kunnen waarmaken. We willen de volgende mensen bedanken die zonder enige twijfel mee willen helpen Nicky's droom waar te maken.

Nicky's "Bucket-List" updated their... - Nicky's "Bucket-List" | Facebook

Nicky's "Bucket-List" updated their profile picture.