Volledig scherm
PREMIUM
Michelle Fennema (rechts) begon dit weekeinde als goede vriendin van de familie van de om het leven gekomen Mark Vos een doneeractie om hem een waardige begrafenis te kunnen bezorgen. Samen met Mark's zus Rachel toont ze een afbeelding van Mark. © Maarten Sprangh

Vrienden starten doneeractie voor begrafenis Mark: ‘Hij kon zich niet verzekeren’

Michelle Fennema uit Apeldoorn is een opmerkelijke doneeractie begonnen. Ze haalt geld op voor de begrafenis van de afgelopen vrijdag door zelfdoding om het leven gekomen Mark (25) uit Apeldoorn. Ze gunt hem een waardige begrafenis. De actie heeft succes, er is al meer dan de benodigde 7000 euro opgehaald.

Mark kwam volgens Michelle, een goede vriendin van zijn familie, vanwege zijn psychische ziekte niet in aanmerking voor een uitvaartverzekering. Marks zus Rachel is strijdbaar: ,,Ik wil uit de dood van Mark iets moois neerzetten. Want niemand zou hun geliefde een onwaardig afscheid moeten geven, alleen omdat verzekeraars weigeren.”

Rachel doet haar verhaal: ,,Aan rouwen komen we niet toe. Nu moeten we ons alleen maar zorgen maken of we geld genoeg kunnen hebben om Mark een zo mooi afscheid geven. Dat hoeft echt niet groots, maar wel waardig, op een manier die bij Mark past. Dat wilde Mark zelf ook, maar mijn lieve broertje klopte bij uitvaartverzekeraars constant op een dichte deur. Hij kon als psychiatrisch patiënt geen uitvaartverzekering krijgen. Als je eigenlijk moet rouwen, komt nog een grote klap. Het besef dat je geliefde zijn laatste moment misschien heel karig en onwaardig moet afsluiten. Dat doet extra pijn. En we dachten nog wel dat hij zijn leven weer aardig op de rit had, tot afgelopen vrijdag, toen hij alsnog besloot uit het leven te stappen.”

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”