Raphael Verheul (19), Yassin Harris (19) en Sander Steenmetz (19) met op de achtergrond de gewraakte flauwe bocht waar zoveel ongelukken gebeuren. Zij willen zo snel mogelijk actie, om een drama zoals met de broers Isay en Noah uit IJsselstein te voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Raphael Verheul (19), Yassin Harris (19) en Sander Steenmetz (19) met op de achtergrond de gewraakte flauwe bocht waar zoveel ongelukken gebeuren. Zij willen zo snel mogelijk actie, om een drama zoals met de broers Isay en Noah uit IJsselstein te voorkomen. © Angeliek de Jonge

Vrienden verongelukte Noah (16) en Isay (18) willen ongeluksweg aanpakken: ‘Durf daar niet meer te rijden’

Élke dertigste dag van de maand komt een groep vrienden samen, vlakbij de plek in IJsselstein waar de broers Noah (16) en Isay (18) om het leven kwamen bij een verkeersongeluk. Zo’n verschrikkelijk ongeluk mag nooit meer gebeuren, vinden zij. Daarom zijn ze een actie begonnen. ,,We willen levens redden.”

  1. Zo ziet een stapavond er tegenwoordig uit: ‘Shotjes nemen tijdens het eten is echt niet chill’
    PREMIUM

    Zo ziet een stapavond er tegenwoor­dig uit: ‘Shotjes nemen tijdens het eten is echt niet chill’

    Waar een avondje stappen voor de coronapandemie, begon met het traditiegetrouwe indrinken bij iemand thuis, ziet het uitgaan er op dit moment heel anders uit. Om 20.00 uur staan er lange rijen voor de kroegen, om 22.00 uur zit alles ramvol en om klokslag 00.00 uur stroomt elke bar leeg en staan er ineens honderden jongeren op straat of bij de snackbar. Zo ziet een avondje stappen er in Utrecht nu uit.