Volledig scherm
Flink aantal bumperklevers ontloopt boete. © FOTO ANP

Vrij spel voor verkeershufters door verwerkings- probleem

Enkele tientallen verkeershufters zijn sinds augustus vrijuit gegaan door een fout van de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat. De komende week maken onder meer bumperklevende taxichauffeurs en hardrijdende vrachtwagenbestuurders ook nog kans boetes te ontlopen.

Inspecteurs van de IVW delen op dit moment bewust geen boetes uit, zo meldt het AD vandaag. De IVW heeft hiervoor opdracht gegeven omdat zij kampt met een ernstig probleem bij de verwerking van boetes. Daarom is besloten dat de bonnenboekjes van deze inspecteurs al sinds augustus op zak blijven.

De 'hulpagenten' zijn daardoor met handen gebonden als zij overtredingen constateren door vrachtwagenchauffeurs, taxibestuurders of buschauffeurs.

Het gaat om strafbare feiten als hardrijden, bumperkleven, dubbelparkeerders, bellende bestuurders, wagens met kapotte remmen of lichten en bestuurders die geen gordel dragen. Ook ontlopen taxichauffeurs boetes als zij door rood rijden of rondrijden zonder een geldige APK-keuring.

Het gaat om zeker 150 automobilisten die door de maatregel de dans zijn ontsprongen. Op jaarbasis delen de inspecteurs normaal gesproken ruim zo'n zes- tot achthonderd boetes uit voor overtredingen als deze.