Volledig scherm
Hugo Borst (L) en Sander de Kramer (R) in actie voor Giro555. © anp

Vrijdag bulletins van Giro555 op radio en tv

De nationale actieweek Stop Ebola van Giro555 wordt vrijdag via zogeheten actiebulletins op radio en tv uitgezonden. Vanaf 07.00 uur worden deze tussen de programma's door via NPO1 uitgezonden. Dat melden de NPO, RTL, SBS en de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO).

Nieuwslezer Rik van de Westelaken van het NOS Journaal presenteert de actiedag, zo maakte Jeroen Pauw maandagavond bekend.

Vanuit alle radio- en televisiezenders wordt gedurende de dag live geschakeld met het belpanel in het Nederlandse Instituut voor Beeld en Geluid op het Mediapark. Het publiek wordt opgeroepen om te bellen met het speciale actienummer en te doneren voor de slachtoffers van ebola.

Belpanel
Bekende Nederlanders wilden dan weliswaar niet naar het ebolagebied afreizen, ze nemen wel plaats in het belpanel. Dat panel wordt de hele dag de verbindende schakel tussen allerlei programma's en zenders. 'Daarnaast besteden verschillende programma's redactionele aandacht aan de ebolaramp in West-Afrika'' aldus een woordvoerder van Giro555.

Aan het eind van de actiedag schakelen alle zenders tegelijk live naar Beeld en Geluid om het bedrag bekend te maken dat tijdens de actieweek is binnengehaald.