Saskia Noort.
Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Noort. © Shody Careman

Vrijheid en gelijkheid, we eisen het allemaal op, desnoods ten koste van anderen

ColumnSaskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. Deze week heeft de schrijfster 

5 reacties

 • Eric Olivier

  1 maand geleden
  Veel schreeuwers zijn chronisch ontevreden met zichzelf, alleen weten ze dat zelf niet en schoppen liever naar anderen.
 • Luc van Baalen

  1 maand geleden
  Het lijkt wel symptomatisch voor deze tijd: je opwinden over iets dat je eigen levensgeluk totaal niet raakt. Zelfs laaggeletterden menen, omdat ze kunnen, hun mening, waar niemand op zit te wachten, te moeten spuien. Op sociale media en fora zoals deze. Al die bitterheid en negatieve energie gaat zich uiteindelijk wreken. Als de geest het lichaam constant van negatieve impulsen voorziet, wordt men ziek (als men dat al niet is).
 • Marco S. Zelf

  1 maand geleden
  Vrijheid en gelijkheid bestaan niet in hun puurste vorm, omdat beiden een grens hebben. We zijn zo vrij als ‘s-landsbestuur toestaat via wetten en regelingen. Gelijkheid verdwijnt waar geloof om de hoek komt kijken. Ongelovigen zijn binnen hun omgeving gelijker dan gelovigen, dat zie je aan het verschil tussen man en vrouw in diverse geloven. Ook zie je dat een andere seksuele overtuiging in de meeste geloven niet geaccepteerd wordt en bij ongelovigen behoorlijk breed.
 • Erwin Wak

  1 maand geleden
  En toch vind ik dat er vanuit de media ook met twee maten gemeten wordt. Ik ben het eigenlijk helemaal met het stuk van Saskia eens en ik vind het heel mooi verwoord. Echter, op deze zelfde plek heb ik ook een bepaalde columnist mensen weg zien zetten vanwege hun overtuigingen en eigenlijk zien impliceren dat deze mensen publiekelijk geen ruimte zouden mogen krijgen. In dat geval ging het niet eens om een scheldpartij maar simpelweg een afwijkende overtuiging. Waar ligt precies deze grens?
 • Ton Neleman

  1 maand geleden
  Het pijnlijke was om de twin towers te gebruiken. Heks kaag en hond rutte geen probleem.