Volledig scherm
© thinkstock

Vrijwilliger van stichting tegen pesten zelf 'weggepest'

Gerrit Hartholt van de stichting Pesten op het werk stopt met onmiddellijke ingang als vrijwilliger voor deze stichting. Hij vindt dat hij wordt gepest door stichtingsvoorzitter Laura Willemse.

Quote

Gerrit is zelf slachtof­fer, maar juist door dat verleden krijgen slachtof­fers snel het gevoel dat ze opnieuw worden gepest

Laura Willemse / Voorzitter Stichting

Volgens Hartholt, die het intiatief nam voor de petitie 'stop het pesten op het werk', houdt de voorzitter informatie voor hem achter. Ook zou hij niet zijn uitgenodigd voor de start van de campagne van de stichting in Breda en is de voorzitter aan de haal gegaan met een deel van zijn mailadressenbestand. ,,Ik voel mij gebruikt en word genegeerd door Willemse", bast Hartholt. Volgens hem is er al een paar maanden sprake van een verstoorde relatie met de voorzitter van de stichting.

Vervelende situatie
Willemse spreekt van een heel vervelende situatie, maar ontkent de aantijgingen. ,,Hij voelde zich buitenspel gezet toen ik zijn naam niet noemde voor een interview met RTL-nieuws. Dat was overigens niet bewust, maar ik zou sowieso voor een andere vrijwilliger hebben gekozen omdat die een vlottere babbelaar is voor de televisie", zo weerlegt Willemse de verwijten van Hartholt.

,,Gerrit is zelf slachtoffer, maar juist door dat verleden krijgen slachtoffers snel het gevoel dat ze opnieuw worden gepest", aldus Willemse.

  1. Peiling: de 1,5 meterregel is een blijvertje
    TV-SHOW NEDERLAND NA CORONA

    Peiling: de 1,5 meterregel is een blijvertje

    Ook na de coronapiek blijven we buiten anderhalve meter afstand houden. Dat denkt bijna twee derde van de deelnemers aan een peiling over het leven na corona. In De Toekomst van Nederland, een tv-show van het AD en Hart van Nederland, spreken vanavond ervaringsdeskundigen, experts en commentatoren over deze stelling en andere thema's die ons land na de pandemie bepalen. De uitzending begint om 20.30 uur. Kijkers kunnen meepraten door zich hier aan te melden.