Volledig scherm
PREMIUM
Hoofdillustratie bloedtransfusie © Suzanne Ranzijn

‘Vroeger kreeg je na bloeddonatie een herstelborreltje in plaats van een roze koek’

Erik de Bruin las het onlangs verschenen boek Nine Pints over bloed en was zo onder de indruk dat hij besloot ondanks zijn angst voor naalden donor te worden. Omdat met bloed levens worden gered. Dat hoorde hij bijvoorbeeld van ex-kankerpatiënt Ewald.

,,Zenuwachtig?’’ vraagt Joost, de bloedbroeder van dienst, als ik hem mijn klamme hand aanbied. ,,Het is je eerste donatie, zie ik.’’

,,Totaal niet’’, lieg ik. ,,Of misschien toch een beetje. Ik ben niet zo’n held met naalden.’’

,,Maak je niet druk, het komt allemaal goed. Ga maar lekker liggen. Bloedgroep O-negatief. Daar zijn we hier altijd heel blij mee. Welke arm? Links of rechts?’’

,,Doe maar links.’’

  1. Doodsbedreigingen na bakfietsdrama: Doneerfonds kapt ermee

    Doodsbe­drei­gin­gen na bakfiets­dra­ma: Doneer­fonds kapt ermee

    De eigenaar van Doneerfonds.nl is de afgelopen week overladen met doodsbedreigingen vanwege een valse inzamelingsactie die een paar dagen op zijn website heeft gestaan. Onbekenden dreigden ondernemer Patrick Ho uit Rotterdam iets aan te doen en vertelden hem dat ze zijn pand ‘wel even kwamen verbouwen’. De beheerder is er klaar mee en trekt per direct de stekker uit de site. Overmorgen heeft hij een afspraak bij de politie.
  2. Vader Ruinerwold door gezondheidsproblemen niet in rechtbank, zaak vandaag verder

    Vader Ruinerwold door gezond­heids­pro­ble­men niet in rechtbank, zaak vandaag verder

    Bij de rechtbank in Assen vindt vandaag een eerste inleidende zitting plaats tegen Gerrit-Jan van D. en Joseph B., de verdachten in de geruchtmakende zaak rond het gezin in Ruinerwold. Van D. (67) zou zes van zijn kinderen jarenlang van hun vrijheid hebben beroofd en elk contact met de buitenwereld hebben verboden. In oktober kwam het op het oog bizarre bestaan van het geïsoleerd levende gezin aan het licht. De zaak haalde volop de internationale pers.