Özcan Akyol
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol © Joost Hoving

Vroeger werden we iets te vaak aan ons lot overgelaten, nu slaan we door in het beschermen van onze kinderen

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

17 reacties

 • Carolien Kuijten

  1 jaar geleden
  Lekker laten vallen. Is er in de directe omgeving geen speelplaats maar dichtbij wel, ga dan lekker mee, speel mee en als ze iets ouder zijn lekker laten ravotten. Gevallen? Kusje erop en gaan!! Goed voor de vaardigheden en uitstekend middel tegen allergie!!
 • Cornelis van den Blink

  1 jaar geleden
  Dat gezeur is begonnen met rubberen tegels in de speeltuinen. Ik heb wat hechtingen in mijn lijf gehad, op een gegeven moment was de dokter zover dat hij me een thuisset wilde geven. En een beetje pijn is ook fijn.
 • ad hoefnagel

  1 jaar geleden
  Vroeger konden kinderen gewond thuis komen geen probleem, je gaat even naar de dokter en het gewonde kind krijgt thuis lekkere warme choco. Maar nu wordt je als ouder meteen opgehaald door de instanties, de artsen, de politie, iedereen heefd een meldplicht.U had uw kind moeten beschermen zegt Veilig Thuis. Het is compleet doorgeslagen, iedereen kent de horoorverhalen van jeugdzorg. Ouders zijn bang, brengen hun kroost nooit meer naar een huisarts uit angst ! Dit moet stoppen die angst moet weg!
 • Peter de Groot

  1 jaar geleden
  Uit het leven gegrepen en oh zo waar. Als ik vroeger jankend thuiskwam met een kapotte knie zei mijn moeder "Daar zal je het zelf wel naar gemaakt hebben". Leren doe je met vallen en opstaan. Ik zou alleen willen dat moderne ouders hun kinderen leerden om zich fatsoenlijk te gedragen in het verkeer. De gevaren daarvan worden namelijk wél heel erg onderschat.
 • gert meijboom

  1 jaar geleden
  Niet alleen schrijven is een vak, overdrijven ook al. Die Baran zie ik nog wel een keer ergens bij een psychiater op de bank liggen. Het valt allemaal nogal mee hoor, op deze manier kun je alles wel ter discussie stellen. Niks mis mee om je kind te beschermen en ook niks mis mee als ze een keer flink vallen. Zo word je namelijk groot, en schrijft pa er een stukkie over.
 1. Topman Belgisch leger wil militaire dienstplicht om dreiging Poetin, Nederland ziet dat niet zitten
  UPDATE

  Topman Belgisch leger wil militaire dienst­plicht om dreiging Poetin, Nederland ziet dat niet zitten

  Een herinvoering van de militaire dienstplicht, waar de topman van het Belgische leger vandaag voor pleit, staat in ons land niet op de planning. ,,Nederland heeft geen plannen om over te gaan tot een activering van een opkomstplicht, ook niet vanwege de huidige geopolitieke situatie”, laat Renske Piet, woordvoerder van staatssecretaris Van der Maat, in een reactie aan deze site weten. Ook de militaire vakbond VBM denkt dat een opkomstplicht met de huidige (financiële) middelen niet uitvoerbaar is.