Volledig scherm
© anp

Vrouw (28) doodgeschoten op parkeerplaats ziekenhuis

VideoOp de personeelsparkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk is maandagmiddag een 28-jarige vrouw uit Zevenbergen doodgeschoten. De vrouw werkte als verpleegkundige bij de plastische chirurgie in het ziekenhuis. Ze had net haar eerste dienst na haar vakantie afgerond. De dader is nog voortvluchtig. Een signalement van de man ontbreekt vooralsnog. Een rechercheteam doet onderzoek.

Er is meerdere keren geschoten op het slachtoffer toen zij in haar auto stapte die op de personeelsparkeerplaats stond, bevestigt een politiewoordvoerder. Ze werd gereanimeerd door agenten die snel ter plaatse waren en door een trauma-arts die met een helikopter werd ingevlogen, maar die hulp mocht niet baten. 

Politiehelikopter
De politie zette een helikopter in die met name overzichtsfoto's van de omgeving rond het ziekenhuis heeft gemaakt. De zoektocht gaat op de grond verder. De dader zou een man zijn, maar de politie heeft geen signalement. De politie gaat ervan uit dat de dader doelbewust op haar geschoten heeft. ,,Het lijkt er wel op. Maar hier wordt nog onderzoek naar gedaan'', aldus een woordvoerder.

Doelbewust
Er lijkt volgens de woordvoerder gericht op haar auto geschoten. ,,Het was niet een idioot die op de parkeerplaats in het rond schoot'', duidt hij het vermoeden van een bewuste actie.

De recherche is een zogenaamd 'team grootschalig onderzoek' gestart. Het buurtonderzoek en getuigenverhoor zouden zijn afgerond. Naar de dader wordt zo lang als nodig is gezocht, laat de woordvoerder weten. Voorlopig bestaat het onderzoek uit tactisch recherchewerk en rijden er geen politie-eenheden meer rond.

TweeSteden ziekenhuis
De prioriteit van het ziekenhuis ligt bij het informeren van alle collega's, zegt een woordvoerder. Morgenochtend kunnen collega's bij elkaar komen in het ziekenhuis om het incident te verwerken. Een beperkt aantal collega's was daadwerkelijk in de buurt van de parkeerplaats toen het gebeurde. Het personeel is aangeslagen.