Volledig scherm
© ANP/Privéfoto

Vrouw (96) ontvangt naheffing van één euro

Haar vermogen is opnieuw vastgesteld, en daarom kreeg de 96-jarige mevrouw Van den Berg-Bosma uit Twello een naheffing van de Belastingdienst. Ze ontving vorig jaar in totaal 562 euro zorgtoeslag. Uit een herberekening bleek dat ze teveel heeft gekregen; de hoogbejaarde vrouw moet daarom welgeteld één euro terugbetalen.

Quote

Als het kan, betaal ik in tien termijnen. Misschien dat er dan een belletje gaat rinkelen dat ze dit anders moeten aanpakken

Gooi van den Berg, zoon

Tijdens een bezoek aan zijn moeder in verpleeghuis de Martinushof in Twello, eerder deze week, opende zoon Gooi van den Berg de brief. ,,Ik las hem, knipperde met mijn ogen, las hem nog een keer en dacht: het moet toch niet gekker worden." Binnenkort volgt nog een brief met daarbij een acceptgirokaart én informatie over een betalingsregeling.

,,Als het kan, betaal ik in tien termijnen", zegt Van den Berg, die voor zijn moeder de administratie doet. ,,Misschien dat er dan een belletje gaat rinkelen dat ze dit anders moeten aanpakken. Natuurlijk, ik begrijp dat zo'n proces geautomatiseerd is, maar ze kunnen toch instellen dat alles onder een bepaald bedrag niet wordt verstuurd." 

In een schriftelijke reactie laat de Belastingdienst weten dat er 'geen ondergrens' is voor de hoogte van rekeningen die worden verstuurd. De mogelijkheid van gespreid betalen is 'een standaardregeling', die altijd wordt aangeboden, 'onafhankelijk van de hoogte van het terug te betalen bedrag'.

Dit artikel is ook verstuurd via WhatsApp. Wil je op WhatsApp ook nieuws ontvangen van AD? Stuur AD AAN naar 06 11568540. (Afmelden kan door AD UIT te sturen).