Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Vrouw beroofd door jongen die ze voor wilde laten gaan

VideoDe politie is op zoek naar informatie over een jongeman die op 27 juni in Breda een vrouw van 82 jaar beroofde van haar pinpas. De dame stond voor de jongen in de rij bij een kassa. Ze vroeg aan hem of hij niet voor wilde gaan, maar dat aanbod nam hij niet aan. Achteraf bleek waarom.

Door achter de vrouw in de rij te blijven, kon hij mee kijken tijdens het invoeren van haar pincode, zo valt te zien op camerabeelden. De jongeman schuift steeds dichter op naar het slachtoffer en laat vervolgens expres een papiertje op de grond vallen. Allemaal trucjes bedoeld om beter zicht te krijgen op de pincode van de vrouw, laat de video van Bureau Brabant zien.

Achtervolging
Na het bezoek aan de Jumbo, achtervolgt de jongen het slachtoffer naar haar huis. Voor het appartementencomplex grijpt hij haar vast en probeert haar te beroven van haar pinpas, zo meldt de politie.

De 82-jarige dame biedt echter kranig weerstand en schreeuwt dat hij weg moet gaan. Zij rukt haar portemonnee uit de handen van de jongeman, maar kan niet voorkomen dat hij er toch met haar pinpas vandoor gaat.

Het slachtoffer liet haar pinpas blokkeren, maar op dat moment was het kwaad al geschied: er was al €1.000 gepind in een winkelcentrum in Breda.

  1. ‘Relatie voormalige hoofdofficieren was plakkerig en ongezond’

    ‘Relatie voormalige hoofdoffi­cie­ren was plakkerig en ongezond’

    Het eerder achtergehouden hoofdstuk van het rapport van de commissie-Fokkens, die een reeks interne perikelen in de hogere regionen van het Openbaar Ministerie (OM) onderzocht, is vandaag alsnog openbaar gemaakt. Vanwege privacygevoelige informatie en een dreigend kort geding van een tot dusver onbekend gebleven ‘belanghebbende’ werd bij de presentatie van het rapport op 25 april van publicatie van het hoofdstuk afgezien. Het geding is niet doorgezet, aldus het OM. In het hoofdstuk komen saillante verklaringen over de affaire tussen de twee hoofdofficieren aan bod.