De paarden op het terrein van het paardenpark Xtreme Trail in Empe, waar gisteren een vrouw twee keer werd getrapt door een paard nadat ze een hersenbloeding kreeg. De betreffende paarden op de foto waren niet betrokken bij het incident.
Volledig scherm
PREMIUM
De paarden op het terrein van het paardenpark Xtreme Trail in Empe, waar gisteren een vrouw twee keer werd getrapt door een paard nadat ze een hersenbloeding kreeg. De betreffende paarden op de foto waren niet betrokken bij het incident. © Jeroen Jazet

Vrouw die trap kreeg bij paardenpark had eerst hersenbloeding: ‘Ze zagen haar als zwakste schakel’

De vrouw die gisteren werd getrapt door een paard bij een paardenpark in Empe had voorafgaand aan het incident een hersenbloeding. Doordat de vrouw onwel werd, zagen de drie paarden waar ze achter liep haar vermoedelijk als zwakste schakel van de kudde. ,,Waarschijnlijk wilden de paarden haar afstoten omdat ze dan een gevaar was voor de hele kudde”, laat de partner van de vrouw weten. 

2 reacties

 • Sophie Verschuur

  1 maand geleden
  Heel sneu dat dit gebeurt is nu. De reactie v V Blessing is idd waar. Deze klopt van wat je ziet van wat paarden doen. Maar blijft natuurlijk vreselijk voor mevr. Sterkte.
 • V Blessing

  1 maand geleden
  Het is gissen hoe het "trappen" of "schoppen" nu precies uitzag. Onze kudde reageert als volgt op een mens die op de grond zit of ligt: De paarden komen informeren wat er aan de hand is, door even te snuffelen. Komt er een reactie, is het goed. Komt er (expres) geen reactie, volgt een zachte schop met neus en voet, van "hé, opstaan!" Bij nog steeds geen reactie, laten ze je op een gegeven moment achter. Actief "verstoten" uit de kudde is sowieso niet nodig bij vluchtdieren, ze lopen gewoon door.
 1. Onderzoekers schrapten diverse kritische passages over Van Lienden na inbreng van ministerie
  Video

  Onderzoe­kers schrapten diverse kritische passages over Van Lienden na inbreng van ministerie

  De mega-order die de overheid sloot met Sywert van Lienden wordt nog extern onderzocht door Deloitte. Uit een eerste accountantscheck bleek geen ‘integriteitsschending’. Wel schrapten en wijzigden die onderzoekers diverse kritische passages over Van Lienden en ‘politieke druk’ na inbreng van het ministerie. Ook gaf een ambtenaar mondeling akkoord. Het kabinet wil nu ‘de onderste steen boven'.