Volledig scherm
© Foto ANP/Van Kessel

Vrouw ernstig gewond door klap ME'er na azc-protest

Een 39-jarige vrouw is woensdagavond ernstig gewond geraakt bij de rellen in Geldermalsen. Zij werd op haar hoofd geslagen door een ME'er na het azc-protest bij het gemeentehuis. Dat zegt haar advocaat Esther Vroegh, die een claim voorbereidt tegen de politie.

Quote

Een ME'er haalde direct uit en gaf haar een harde klap op het hoofd

Makelaar Saskia van Kessel, van makelaarskantoor Van Kessel & Van Gellicum uit Geldermalsen en Beesd, is na de klap direct naar het UMC in Utrecht gebracht, waar donderdagochtend is geconstateerd dat zij door de klap bloed tussen haar hersenvlies en schedel heeft gekregen. Door die 'subdurale bloeding' moet ze zeker twee tot drie weken in het ziekenhuis blijven, aldus Vroegh.

'Onschuldig'
Van Kessel, oud-voorzitter van de ondernemersvereniging in Geldermalsen, was woensdagavond aanwezig bij het protest voor het gemeentehuis. ,,Ze is een vreedzaam tegenstander die zich niet heeft gemengd in de rellen. Ze heeft zelfs geen leuzen geschreeuwd, maar is onschuldig en heeft zich gewoon beschaafd gedragen'', benadrukt Vroegh.

Harde klap
Toen Van Kessel onderweg was naar haar huis op het Marktplein, hemelsbreed zo'n 600 meter van het raadhuis, passeerde zij een café waar verschillende mensen stonden. Op dat moment arriveerde daar ook de ME, die bezoekers terug naar binnen drong. Van Kessel meldde de ME onderweg te zijn naar huis en toonde daarbij haar sleutels. ,,Maar er was geen enkele vorm van communicatie mogelijk met de agenten. Een ME'er haalde direct uit en gaf haar een harde klap op het hoofd."

Ernstig gewond
Van Kessel raakte daardoor ernstig gewond aan haar hoofd. Het is nog niet duidelijk of zij blijvend hersenletsel heeft opgelopen. Vroegh: ,,De exacte diagnose is nog even afwachten, maar op zijn minst moeten er excuses volgen van zowel de burgemeester als korpschef van de politie. Daarnaast doen we aangifte tegen de betrokken ME'er en wordt een klacht ingediend bij de korpsleiding."

Triest
Vroegh heeft geen goed woord over voor het optreden van de ME tegen Van Kessel. ,,Het is uitermate triest dat een beschaafde, keurige onderneemster op deze manier wordt neergeslagen."

Districtschef Lute Nieuwerth van de politie zegt niets te weten van dit geval. ,,Het is niet bij mij gemeld. We gaan het na. Ik ga er wel van uit dat er bij de acties slachtoffers zijn gevallen. Ik hoop van harte dat het gaat om relschoppers." Een politiewoordvoerder meldt desgevraagd het verhaal van de vrouw serieus te nemen. ,,En ik hoop van harte dat zij zich bij ons heeft gemeld met haar verhaal."