Vrouw in bijstand die boodschappen van moeder kreeg moet toch nog 2835 euro terugbetalen

Hoger beroepEen inwoner van Wijdemeren (Noord-Holland) hoeft een terugvordering van ruim 7000 euro voor het aannemen van boodschappen van haar moeder terwijl ze in de bijstand zat, maar gedeeltelijk te betalen. De rechter heeft in hoger beroep de vordering vanochtend verlaagd naar 2835 euro.

168 reacties

 • Joke Wilt

  5 maanden geleden
  Deze mevrouw heeft in haar onschuld verteld dat haar moeder soms boodschappen voor haar deed. Hier is ze zwaar op gepakt. Echte fraudeurs pakken dit wel slimmer aan. Als je met de belasting fraudeert wordt hier niet zo moeilijk over gedaan. Dit komt niet uitgebreid in de krant. Alle commentaar over mensen die een bijstandsuitkering ontvangen zijn misselijkmakend. Wat een Hollandse deugdzaamheid. .
 • J. Salendang

  2 jaar geleden
  Waren ze (de overheid) maar ook zo strikt met die Bulgaren fraudes etc.
 • B Zwaag

  2 jaar geleden
  Het verhaal heeft duidelijk twee kanten. Ik schrok ook toen ik het las. “Hu, mag een moeder haar dochter niet helpen” aan de andere kant ken ik ook dames in de kennissenkring die lekker gaan stappen, ook op zondag en dat al jaren doen en niks aan de maatschappij bijdragen. Ook moeders met kinderen die het wel prima vinden en meer geld ontvangen voor niks doen dan ik met een 32 - urige werkweek. En dat is ook niet eerlijk.
 • Maria Yvonne Franssen

  2 jaar geleden
  @Tim Vrije inkomsten van thuiswonende kinderen tot 18 jaar worden gerekend tot het gezinsinkomen, als het gezin afhankelijk is van bijstand. Uw ex heeft hierdoor extra veel voordeel als zij gaat werken, want dan komt de kinderalimentatie wel tengoede aan de kids. Deze voorbeelden laten zien, dat gemeentes geen cadeaux geven aan 'wie niet wil werken'. Bijstand in NL is nog steeds vergelijkbaar met de 'Armenwet' van 1912 toen zelfs de hele familie, incl. zwagers/schoonzussen, mee moesten betalen.
 • Robbert Scholten

  2 jaar geleden
  Toch vind ik het niet kloppen dat ik geen boodschappen mag doen voor mijn buren in de bijstand,dat bepaal ik wel zelf,dan maar stiekum
 1. Reacties op plastic patatbakje: ‘Er is een veel simpelere oplossing: de papieren puntzak’
  17

  Reacties op plastic patatbakje: ‘Er is een veel simpelere oplossing: de papieren puntzak’

  ‘Een gewone zak warme patat met een flinke klodder mayonaise. Dat kan toch ook?’ en ‘Deze demonstratie mocht daar sowieso niet plaatsvinden omdat dat door de gemeente verboden was. Nu moesten agenten, die elders nodig waren, zich bezighouden met wegslepen van échte demonstranten, meelopers, dagjesmensen en BN-ers die ‘gezien’ wilden worden’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van woensdag 31 mei verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.