Volledig scherm
Het slachtoffer van een aanranding spoorde haar aanvaller zelf op via de app Find my iPhone. Hij staat vrijdag voor de rechter. © Fotomontage AD

Vrouw lokt aanrander in de val via gestolen iPhone

De 28-jarige Mohammed M. (28) uit Hoogwoud moet vrijdag voor de rechter verschijnen voor de aanranding van een vrouw uit Hoorn. De vrouw spoorde haar aanvaller zelf op nadat de man haar gestolen telefoon had gebruikt. Pas toen het slachtoffer met dat bewijs naar de politie stapte, kwam er een doorbraak in het onderzoek.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp
Quote

Alles komt nu weer naar boven. Ik ben een bikkel, maar de oude word ik nooit meer

Slachtoffer

,,Alles komt nu weer naar boven. Ik ben een bikkel, maar de oude word ik nooit meer”, zegt de Hoornse tegen De Telegraaf die haar samen met haar moeder sprak. De 28-jarige vrouw uit Hoorn werd in oktober na een avondje stappen plots aangevallen. 

De man, die in 2013 als vluchteling vanuit Somalië naar Nederland kwam, biedt de vrouw aan om mee naar huis te fietsen. Maar al snel blijkt dat hij andere plannen heeft. Ze belt een taxichauffeur die haar 'help help' hoort roepen en voordat ze 112 kan intoetsen, krijgt ze een klap op de zijkant van haar hoofd en wordt ze de bosjes in gesleept. Daar probeert hij haar te wurgen en te verkrachten. 

De taxichauffeur gaat op zoek naar de jonge vrouw en ziet haar verward over straat rennen. „Ik wist me kennelijk los te rukken'', zegt ze in het interview. De chauffeur brengt haar naar huis. Daar wekt ze haar moeder die ziet dat er klodders sperma in het haar van haar dochter zitten. Ze gaan direct naar de politie. 

Lichamelijk toegetakeld

Quote

Hij had nota bene het shirt aan dat hij op de bewuste avond ook droeg en ik zag duidelijk dat hij mijn telefoon in zijn handen had

Slachtoffer

Na een bezoek aan het ziekenhuis blijkt dat de Hoornse niet alleen psychische schade heeft maar ook lichamelijk flink is toegetakeld. Ze heeft een hersenschudding en meerdere kneuzingen op haar dijbeen, haar keel en haar strottenhoofd.  

Ook haar telefoon is weg. De politie stelt niet veel te kunnen doen, maar dankzij de slimme app Find my iPhone ziet het slachtoffer al snel dat haar belager haar smartphone gebruikt. Sterker nog: hij gebruikt de telefoon om dates op te scharrelen via haar account op chatsite Badoo

De jonge vrouw besluit hem samen met vrienden in de val te lokken. Ze doet alsof ze geïnteresseerd is in de man en vraagt hem om een foto van zichzelf te sturen. „Hij had nota bene het shirt aan dat hij op de bewuste avond ook droeg en ik zag duidelijk dat hij mijn telefoon in zijn handen had'', aldus de vrouw.

Rechtbank

Inmiddels is ook de politie zover dat ze de man kunnen oppakken. Dat gebeurde in februari van dit jaar. De verdachte zit sindsdien vast en moet vrijdag voorkomen bij de rechtbank.