Vrouw opgepakt na vondst door geweld omgekomen man (58) in Gelderse woning

In een woning in het Gelderse dorp Doornenburg is vanochtend onder verdachte omstandigheden het levenloze lichaam van een 58-jarige man gevonden. Volgens de politie is hij door geweld om het leven gekomen. De politie heeft een 58-jarige vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de man.

Volledig scherm
Veel politie aan de Blauwe Hoek. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

De melding werd rond 06.45 uur bij de politie gedaan. De verdachte omstandigheden waaronder het lichaam van de 58-jarige man gevonden is reden om een onderzoek op te starten in het appartement op de derde verdieping. In het complex wonen met name ouderen. Of de gevonden man ook de bewoner van het appartement is, is niet bekend.

,,Alleen maar nette mensen. Maar ja, ook daar kan zoiets gebeuren’’, meldt buurtbewoner Mia Lentjes, die met een groepje toegestroomde Doornenburgers de activiteiten van de politie analyseert. ,,Ongelofelijk, wij zijn allemaal zeer verbaasd dat dit in dit complex gebeurt”, meldt een ander. Er zijn ambulances en een traumahelikopter opgeroepen, die zijn weer teruggeroepen.

Volledig scherm
In een woning aan de Blauwe Hoek is maandagochtend 'onder verdachte omstandigheden' een overleden persoon gevonden. © Roland Heitink / Persbureau Heitink