Volledig scherm
Een groepje wielrenners. Foto ter illustratie. © ANP

Vrouw wil wielrenners inhalen, renners vernielen auto

UpdateGevloek en middelvingers. Dat kreeg een mevrouw te horen en zien toen zij gistermiddag rond 14.20 uur in haar groene Ford Ka over de Westkanaalweg in Ter Aar een groep wielrenners inhaalde. Maar dat was niet alles: de ruitenwisser werd van haar auto getrokken.

De vrouw reed vanaf de Zegerbaan richting Ter Aar toen zij een groep van twintig tot dertig wielrenners voor zich zag rijden, die de hele breedte van de weg gebruikten. De vrouw wilde erlangs, dus toeterde ze. De wielrenners reageerden met gevloek en er gingen enkele middelvingers de lucht in. Maar de vrouw schrok pas echt toen drie van de wielrenners langzamer gingen rijden en tegen haar auto aan begonnen te schoppen. Ook werd de ruitenwisser van de auto getrokken. Na het incident reed de groep verder. De vrouw heeft geschrokken de politie gebeld. 

Over een kam scheren

De politie laat weten op zoek te zijn naar getuigen. ,,Achter de vrouw heeft een auto gereden waarvan de bestuurder het waarschijnlijk allemaal heeft zien gebeuren. We komen graag met hem of haar in contact.'' ,,Wielrenners blijven een gevoelig onderwerp’’, laat politie Kaag en Braassem desgevraagd weten. Daarom deelde de politie het incident in een bericht op hun Facebookpagina. Daar is inmiddels duizenden keren op gereageerd. Er staan reacties als ‘Wordt het niet is tijd dat ze dat wielrennen gaan verbieden op de openbare weg?’,  ‘Er zullen vast ook goede wielrenners zijn, maar ik ben er nog nooit een tegen gekomen.’ en ‘Dit is een belachelijke, zeer onfatsoenlijke actie! Maar laten we niet alle wielrenners over een kam scheren.’

De politie laat weten dat de vrouw erg geschrokken is van alle aandacht. ,,Zij voelt zich er prettiger bij als we verder niets over haar delen.'' Er zijn enkele tips binnengekomen, de politie trekt die momenteel na.