Volledig scherm
Dankzij de actie van Gerrieke Klooster is er straks misschien wel een zak vol witte chocolade kruidnoten van Bolletje © Bolletje

Vrouwen verzamelen 200.000 likes voor witte kruidnoten

Goed nieuws voor degenen die altijd de witte chocoladeperpernoten uit de zak snoepen. De Zwolse Gerrieke Klooster is een actie gestart om Bolletje zo ver te krijgen om zakken met enkel witte chocoladepepernoten in productie te nemen.

Volledig scherm
De post van Gerrieke Klooster die leidde tot misschien wel witte chocoladekruidnoten van Bolletje in de schappen © Facebook Gerrieke Klooster

Bolletje reageerde enthousiast op het idee van Klooster. Het bedrijf verbond er wel een uitdaging aan: de Zwolse moet 200.000 likes krijgen.

Klooster en haar vriendin Eunice Uhlenbeek uit Amsterdam gingen de uitdaging aan. Ze maakten woensdag de Facebookpagina 'Wij willen Bolletje witte chocolade kruidnoten' aan, waar ze inmiddels bijna 6000 likes op hebben. ,,Maar het oorspronkelijke bericht is al meer dan 70.000 keer geliket", lacht de Zwolse.

Knipoogreactie
,,Ze gaan wel erg hard nu," zegt Sandor van Mil, woordvoerder van Bolletje die de actie van de dames erg kan waarderen. ,,Het begint met een knipoogreactie van ons op Facebook, maar nu ze zoveel likes krijgen hebben we besloten ze een steuntje in de rug te geven door het bericht op onze eigen Facebookpagina te delen." 

Van Mil vindt het ook erg prettig eens een positief verhaal te horen over een Sinterklaasartikel. Hij doelt daarmee op het geklaag over producten die te vroeg in de schappen liggen. Op de vraag of we de witte chocoladeperpernoten binnenkort daadwerkelijk in de winkels mogen verwachten, antwoordt hij: ,,Wie a zegt, moet natuurlijk ook b zeggen. We hebben alleen nog wel iemand nodig die c zegt."

Maar, met zoveel reuring en positiviteit kan Van Mil zich bijna niet voorstellen dat er niemand is die dit product voor Bolletje op de markt wil brengen.

Witte chocoladepepernoten
Dat bij Jumbo, Hema en bakker Bart al zakken met enkel witte chocoladepepernoten in de schappen liggen, wisten Klooster en Uhlenbeek wel. 

,,Maar wij willen Bolletje!"

Twee enthousiaste Bolletje Chocolade Kruidnoten fans vroegen ons of we ook zakjes met alléén hun favoriete witte...

Posted by Bolletje on  Thursday, September 3, 2015