Ochtendshow to Go 21-08-2019
Volledig scherm
Ochtendshow to Go 21-08-2019 © AD

Vrouwenvoetbal, makkelijk leren bakken en taallessen op straat in De Ochtend Show to go

Oud-voetbalster Marleen Molenaar, topbakker Rutger van den Broek en presentator Quinten Popma zijn morgenochtend te gast in De Ochtend Show to go. De show wordt gepresenteerd door Jörgen Raymann en Anne-Marie Fokkens en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.

Vrijdag gaat de Eredivisie voor vrouwen weer van start. Na de WK-finale te hebben gespeeld is het voor de vrouwen nu weer tijd voor de nationale competitie. Ex-international Marleen Molenaar is te gast in de studio om te vertellen wat zij ervan verwacht.

Binnenkort wordt het programma Straat-Wijs gelanceerd op deze site. Daarin wordt met straatspelletjes het taalniveau van Nederlanders gepeild. Presentator Quinten Popma stelt met een schoolbord op straat voorbijgangers taalkundige vragen zoals: ‘ik ben beter dan of áls mijn vader?’. Popma is in de studio om hierover te praten.

Ook Rutger van den Broek komt langs. Hij was de winnaar van het eerste seizoen Heel Holland Bakt. Deze week verschijnt Het Makkelijke Bakboek, Rutgers zevende kookboek. Daarover vertelt hij.

Verslaggever Jelle Akerboom is live in Ede waar morgen een vliegshow wordt gehouden in het kader van de 75-jarige herdenkingen van de Slag om Arnhem en de geallieerde bevrijdingsoperatie Market Garden. Daarnaast praten we ook met Pierre Wind. De kok legt uit waarom het ecologisch meer verantwoord is om elektrisch te koken en vertelt over zijn boek, dat over dit onderwerp gaat.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.

  1. Atalay (22) overlijdt na ongeluk, later die dag wordt zijn zoontje geboren

    Atalay (22) overlijdt na ongeluk, later die dag wordt zijn zoontje geboren

    De 29-jarige vrachtwagenchauffeur die vrijdag betrokken raakte bij een dodelijk ongeluk in Amsterdam, moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. De trucker uit Alkmaar reed op de Keizersgracht over een bromfietser, die ter plekke overleed aan zijn verwondingen. Het ging om de 22-jarige Atalay, wiens vrouw enkele uren later beviel van hun eerste kind. In de omgeving van het slachtoffer is de schok nog altijd enorm.