Volledig scherm
© ANP

Vuurwapens en illegaal vuurwerk gevonden bij onderzoek naar ontploffing in woning Born

In de woning in het Limburgse Born waar gisteren een 38-jarige man zwaargewond raakte door vuurwerk heeft de politie enkele vuurwapens en ruim 30 kilo zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. Een woordvoerder van de politie kon nog niet zeggen hoeveel vuurwapens zijn gevonden.

De gewonde man ligt in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar. Hij geldt als verdachte. De ontploffing gebeurde vermoedelijk in de garage van de woning, omstreeks 18.30 uur. Er is geen brand uitgebroken. De politie zette de woning gedurende een aantal uur af. 

Gisteren werden drie andere mensen aangehouden in verband met de zaak. Die drie zijn vandaag op vrije voeten gesteld, maar blijven nog wel verdachten in de zaak. Het gaat om een 61-jarige man uit het Belgische Riemst, een 41-jarige man uit Sittard en een 38-jarige vrouw uit Sittard. Het drietal bevond zich in de woning.

In de woning trof de politie een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aan, waaronder cobra’s. De exacte hoeveelheid is nog niet bekend. Al het vuurwerk wordt door een gecertificeerde vervoerder afgevoerd, meldt de politie, die nog verder onderzoek doet naar het ongeval.

  1. Passagier wil meer beelden van tramaanslag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Passagier wil meer beelden van tramaan­slag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Een van de inzittenden van de Utrechtse tram waarin vorig jaar een aanslag werd gepleegd, eist inzage in meer camerabeelden van het moment van de aanslag. Hij is ervan overtuigd dat Gökmen Tanis ook op hem heeft geschoten en wil de beelden daarvan zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn alle beelden met de passagier al bekeken en is daarop niet te zien dat Tanis op hem schiet. Toch gaan OM en de passagier nog een keer in overleg, zo was de uitkomst van een kort geding vanmiddag.