De vuurwerkbranche gaat ervan uit dat er dit jaar weer gewoon vuurwerk afgestoken mag worden nu het Outbreak Management Team geen advies uitbrengt.
Volledig scherm
De vuurwerkbranche gaat ervan uit dat er dit jaar weer gewoon vuurwerk afgestoken mag worden nu het Outbreak Management Team geen advies uitbrengt. © Pexels

Vuurwerkverbod lijkt van de baan, winkels bevoorraad

Het lijkt erop dat er dit jaar weer vuurwerk mag worden verkocht en afgestoken. Bronnen binnen het kabinet houden daar nadrukkelijk rekening mee. Ook de vuurwerkbranche zelf trekt die conclusie na het coronadebat van gisteren en is begonnen met het bevoorraden van de winkels.

94 reacties

 • Ine Van Dijk

  6 maanden geleden
  Hier word al vanaf september vuurwerk afgestoken dankzij de vele scholen hier,geen knalletjes maar bommen,en dat allemaal in de pauze,s zeggen die leraren daar niks van? De vogels vliegen van schrik op, honden blaffen ,katten schrikken zich rot elke keer van mij hoeft dat vuurwerk nooit meer, hoop dat het verboden word
 • Astrid Prins

  6 maanden geleden
  Goed zo. Eindelijk wordt er eens geluisterd naar de meerderheid. Mensen die beweren dat de meerderheid een vuurwerkverbod wil stoelen zich op enquête's uitgevoerd onder 2500 Nederlanders. Kappen met het doordrukken van dingen waar u zelf niet van houdt. Oh, en ik koop/ steek zelf geen vuurwerk (af), blijf binnen, heb mijn kinderen altijd achter het raam laten kijken en heb een hond en een kat.
 • Dick van Dijk

  6 maanden geleden
  Onvoorstelbaar, deze zinloze traditie gaat dus weer door.
 • Steven Meyer

  6 maanden geleden
  Zo lang illegaal vuurwerk te koop is in onze buurlanden en hier niet op wordt gehandhaafd heeft een vuurwerkverbod totaal geen zin. Sterker nog een vuurwerkverbod zorgt er juist voor dat er meer illegaal vuurwerk zal worden verkocht en dit leid tot meer overlast. Het enigste wat een vuurwerkverbod doet is vuurwerkliefhebbers die op een verantwoorde manier legaal vuurwerk afsteken duperen en zal de handel in illegaal vuurwerk juist vergroten. Hou je niet van vuurwerk, stem dan TEGEN het verbod!
 • a.j. Hulst

  6 maanden geleden
  Rijn van Dijk, ik zou eerst even googelen wat de definitie van democratie is. Als je dat dan gelezen hebt snap je hopelijk dat de MEERDERHEID hier in Nederland een vuurwerkverbod wil komende oud en nieuw. Enerzijds omdat steeds meer mensen de vuurwerkoverlast zat zijn en anderzijds vooral omdat de ziekenhuizen nu al uitpuilen vanwege de pandemie. De enige schreeuwende lobbyisten die ik nu hoor komen uit de vuurwerkbranche zelf.