Volledig scherm
© ANP

VVD'er in opspraak wegens aannemen geldbedragen

VVD-Kamerlid Mark Verheijen heeft in de periode dat hij in de Limburgse politiek actief was geen 'aanzienlijke bedragen' aangenomen van de omstreden vastgoedontwikkelaar Piet van Pol. Een VVD-woordvoerder heeft dat gezegd in reactie op een bericht in Elsevier.

Verheijen heeft als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Venlo en voor de Provinciale Statenverkiezingen in Limburg wel 'bedelbrieven' van de VVD-afdeling voor de campagnekas mede ondertekend. De ontvangen giften bleven echter binnen de wettelijke normen die toen golden.

Elsevier beschikt over documentatie waaruit drie betalingen van Van Pol voor de campagnes van Verheijen blijken. Het gaat om facturen van in totaal 6.750 euro, die naar Van Pol BV werden gestuurd in januari en februari 2011.

Bioscoop
Volgens het tijdschrift zou Verheijen nauw betrokken zijn geweest bij de bouw van een bioscoop in Venlo, een project van Van Pol. De VVD-woordvoerder spreekt dit tegen. Hij wijst erop dat op het moment dat het besluit over de bioscoop viel, Verheijen geen wethouder meer was.

Tegen Van Pol loopt een justitieel onderzoek omdat hij toenmalig VVD-wethouder Jos van Rey zou hebben omgekocht.
Verheijen zit sinds 2012 in de Tweede Kamer. Daarvoor was hij onder meer gedeputeerde van Limburg en wethouder van Venlo.