Volledig scherm
Mattijs Huizing © anp

VVD'er verzweeg vergrijp twee weken

Het opgestapte VVD-Tweede Kamerlid Matthijs Huizing verzweeg zijn aanhouding voor rijden onder invloed twee weken voor zijn partijgenoten. Dat werd hem intern kwalijk genomen, zo meldt De Telegraaf.

Vrijdag maakte Huizing bekend dat hij per direct uit de Tweede Kamer stapt. In eerste instantie wilde hij niet prijsgeven waarom. Een dag later liet hij weten dat hij was aangehouden met  'een alcoholpromillage dat zich boven de toegestane hoeveelheid bevond'.

Huizing zou op de dag van zijn aanhouding, twee weken geleden, ten minste vijf glazen alcohol hebben genuttigd op een sportvereniging in Oegstgeest. Huizing moet binnenkort voor de rechter verschijnen. In 2010 ging de VVD'er ook al in de fout. Hij betaalde toen een schikking van 400 euro en mocht zijn rijbewijs houden.

  1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
    PREMIUM

    Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

    Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”