Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Waar hééft de jeugd het in vredesnaam over? ‘Generatie is echt niet anders dan vroeger’

QuizIs het eigenlijk erg dat (groot-)ouders geen idee hebben wie of wat unboxing, Meisje Djamila of Zombies zijn? Nee, vindt hoogleraar mediastudies Mark Deuze van de Universiteit van Amsterdam. Hij gelooft niet dat generaties anno 2019 steeds verder uit elkaar drijven, omdat ze naar andere filmpjes, series of idolen kijken. Kun jij nog een beetje meekomen met de jeugd? Speel onderaan dit artikel de social media-quiz. 

Volgens Deuze is er niet zo veel nieuws onder de zon. ,,Dat ouders zich onzeker voelen over wat hun kinderen horen en zien, is van alle tijden. Denk maar aan de jaren 50, toen jongeren massaal rock-’n- roll gingen luisteren en volwassenen dat vreselijk vonden.

  1. Verkrachting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Verkrach­ting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Het OM overweegt de verkrachtingszaak waarin Gökmen Tanis verdachte is samen te voegen en gelijktijdig te behandelen met de behandeling van de tramaanslag. Dat zegt het OM in reactie op vragen van deze nieuwssite. ,,Een beslissing daarover is nog niet genomen,” aldus het OM. Tanis moet op 1 juli voor het eerst voor de rechter komen vanwege de aanslag op de tram. Twee weken later is de verkrachtingszaak gepland.